69'
... (schot)

Groep 1 10

30 september 2020 19:15

Nadat het affiche tegen Bavel al eens was uitgesteld mocht Unitas vanavond op sportpark Molenvliet eindelijk de laatste wedstrijd spelen in de bekerpoule. Een gelijkspel was al genoeg om door te gaan maar daar ging Unitas niet mee akkoord. De basiself bestond uit de jarige job, Tim den Ottelander op de goal. Pepijn van Prooijen, Tess Dierickx en Sven Ceton stonden achterin. Het middenveld bestond uit Nout Dano van Maanen, Chisom Akubueze, Hugo Stuij, Steven Roest en met de punt naar voren Nassim Hadouchi. De twee diepe spitsen waren Jorn Wansink en Finian Huijbregts.

Door een omzetting in de formatie waarop al even getraind werd was Unitas klaar om in de nieuwe formatie te spelen. Het bleek goed te werken tegen Bavel want overal ontstond veel ruimte om in te voetballen voor Unitas. In de 10e minuut stak Nassim Hadouchi een bal achter de verdediging van Bavel waarop Jorn Wansink diep de hoek in liep. Een scherpe voorzet van Jorn Wansink stelde Finian Huijbregts in staat om de bal van dichtbij in te tikken, 1-0. In de 13e minuut onderschepte Steven Roest een bal van Bavel en zag de sterkspelende Nout Dano van Maanen vrij aan de linkerkant. Steven Roest speelde een strakke bal die goed naar binnen werd aangenomen door Nout Dano van Maanen die vervolgens zijn man uitspeelde en besloot de bal van ongeveer 25 meter op doel te schieten die in de winkelhaak belande. Mocht iemand hiervan de beelden opsturen naar de UEFA was al vroeg in het seizoen een kandidaat voor de Puskas Award bekend gemaakt. Wat een wereldgoal! 2-0. Vanuit achterin werd al goed opgebouwd en de bal ging over veel schijven heen voordat Nassim Hadouchi een voorzet gaf die in eerste opzicht makkelijk te verdedigen was, maar de verdediger van Bavel misde de bal waardoor die ineens voor Finian Huijbregts zijn schoenen terecht kwam. Hij legde de bal nog even goed voor zijn rechtervoet en versloeg de keeper door de bal in de linkerhoek te schieten, 3-0. Achterin werd ook alles goed dichtgehouden tot kort voor tijd een speler van Bavel op een teruggelegde bal vol uithaalde van 20 meter maar Tim den Ottelander bleek echter wel scherp te zijn in de laatste minuten van de eerste helft en haalde de bal er geweldig uit. Unitas ging de rust in met een 3-0 voorsprong.

In de 2e helft schoot Unitas weer uit de startblokken nadat Nassim Hadouchi in de 40e minuut de bal rakelings langs de kruising schoot. 5 minuten later gaf Jorn Wansink een slimme bal diep op Umut Karakas die 1 op 1 met de keeper kwam, maar zijn poging werd in eerste instantie gered door de keeper van Bavel die al heel de avond een goede wedstrijd op de mat legde. Uit de rebound kreeg opnieuw Umut Karakas de bal en stifde succesvol de bal over de keeper heen maar de verdediger van Bavel wist de bal een meter voor de lijn weg te halen. In de 50e minuut krijgt Unitas een vrije bal op de rand van de 16 meter waar Umut Karakas achter ging staan. Hij schoot de bal strak over de muur heen maar wederom weer een goede redding van de keeper. De ingevallen Alfie McCulloch ging in de 57e minuut solo over de rechterflank na zijn directe tegenstander voorbij te hebben gespeeld en gaf de bal voor. We zullen vermoed ik nooit een eerlijk antwoord hierover krijgen of het de bedoeling was maar zijn voorzet gaat iedereen voorbij en dus ook de keeper. Zijn voorzet belande op de paal en de verdediger van Bavel anticipeerde iets sneller dan Umut Karakas waardoor de aanval was afgelopen. In de 59e minuut kreeg Unitas weer een vrije bal rond de 16 meter maar dit keer met Jorn Wansink erachter. Helaas verdween zijn poging centimeters naast de verre hoek waardoor de bal weer het spel ingebracht mocht worden door Bavel. Dan eindelijk in de 62e minuut nadat Chisom Akubueze de bal diep speelde op Umut Karakas werd de score vergroot doordat hij met zijn linkerbeen de bal boven de keeper plaatsde, 4-0. In de 65e minuut werd een corner voor gegeven door Lorenzo Romijn die hard werd ingekopt door Chisom Akubueze maar zijn poging werd van de lijn gehaald door een verdediger. Helaas na wat onoplettendheid in de laatste minuten van de wedstrijd wist Bavel ook een goal te scoren en de eindstand op 4-1 te zetten.

Iedereen speelde vandaag erg goed vanuit zijn/haar taak en met deze verdiende overwinning gaat Unitas door naar de volgende bekerronde door alle wedstrijden in de poule te winnen. Ik wil graag de spelers, Michel Dierickx als grensrechter en de ouders die van buiten sportpark Molenvliet af en op gepaste afstand van elkaar kwamen supporten. Dit had niet gekund zonder jullie! Aanstaande zaterdag wacht op sportpark Molenvliet een lastig duel aan tegen R.K.S.V. Groen Wit die met vergelijkbare resultaten de competitie zijn gestart. Tot zaterdag!

Man of the Match: Nout Dano van Maanen