... (schot)
... (schot)

2e klasse A

3 oktober 2020 12:00

Op een regenachtig Molenvliet verzamelden de mannen van Zaterdag 2 zich. Versterkt met 'de toekomst' uit JO19-1 en kersverse aanwinst Thomas Chambone vertrokken we richting Kinderdijk. Hier hadden we onze uitwedstrijd tegen De Zwerver. Zij hadden tweemaal gelijk gespeeld in twee doelpuntrijke wedstrijden tegen Ameide (2-2) en Meerkerk (3-3). Een overwinning zou voor ons een goed resultaat zijn.

Vanaf het begin wilden we sterk starten en op de helft van De Zwerver voetballen. Dit ging helaas anders. Duels werden niet gewonnen, passing was slordig en De Zwerver kon makkelijk de aanval zoeken. Dit leidde tot vier grote kansen voor De Zwerver, waarvan er twee verzilverd werden: 2-0. Hierna kwamen we beter in de wedstrijd en gingen we meer voetballen. Thomas Chambone maakten vele 'vuile', maar zeker nuttige meters voor het team. Dankzij hem kwamen we vaak weer in balbezit. Selami (JO19-1) liet tijdens zijn debuut zien dat hij een goede actie in huis heeft, welke resulteerde tot een goede voorzet en een schot op doel. Tot de rust waren we de betere ploeg, maar we kwamen niet tot echte kansen.

Na de rust startten we wel goed en bleven we druk zetten. Dit leidde tot enkele goede aanvallen over de zijkanten. Helaas had De Zwerver goede koppers achterin staan en waren sommige voorzetten te scherp voor onze aanvallers. De beste en mooiste kans kwam van Nabil Adahchour. Een afgeketste corner nam hij van 20 meter direct met links op zijn pantoffel. De bal vloog richting de kruising, maar op het laaste moment redde de keeper hem weergaloos uit het doel. Vlak daarna kreeg De Zwerver een corner, welke elke keer gevaarlijk was. Martin Bos verdedigde de fysiek sterke spits, waar de spits als winnaar uit het duel kwam: 3-0. We bleven wel voetballen, maar de geest was uit ons spel. In de laatste minuten liet de fysiek sterke spits zien dat hij ook technisch aangelegd was. Op technische wijze stifte hij de bal vanaf randje 16 over onze keeper Harmen van Haaften heen: 4-0. Na het fluitsignaal was het gevoel dat we wel een wedstrijd hebben gespeeld met vlagen goed voetbal en sterke aanvallen. Door een slap begin en persoonlijke fouten maken we het moeilijk voor onszelf. Als Cruyff het zegt, klinkt het makkelijk, maar dat is niet altijd zo: 'Je moet zorgen dat je altijd 1 doelpunt meer scoort dan de tegenstander.' Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Heukelum (6 punten uit 3 wedstrijden) op het programma.

Man of the Match: Michel Romijn