tel. 0183-626618

GVV Unitas – ADO”20                    1 – 0

Terwijl wij meestal met zon konden spelen, moesten we vandaag genoegen nemen met regen.

De spelers hadden, mede dankzij het kunstgrasveld, geen last ven deze omstandigheden.

De eerste helft ging qua voetbal redelijk tegen elkaar op, maar de beste kansen waren toch voor de thuisploeg.

Eén bal voorlangs in de 5e minuut was het enige wapenfeit van Heemskerkse zijde,

In de 20e en 33e minuut was Unitas dichtbij een goal bij 2 kansen voor Jerrel Hak, maar o.a. door een interventie van de keeper bleef het tot de rust 0-0.

In de tweede helft ging ADO iets meer aanzetten in het eerste kwartier en creëerde zodoende een optisch overwicht.

In de 18e minuut tikte de ADO-keeper een kopbal van Jerrel Hak onder de lat vandaan.

In de 24e minuut viel de goal dan toch voor Unitas.

Eén van de gevaarlijke spitsen bij de roodbroeken scoort meestal wel en dat was nu niet anders.

Een door Jerrel Hak gewonnen sprintduel, hij haalde de bal net voor de Zondag 3 oktober 2021

achterlijn in, leidde de 1-0 in.

Hij kon de bal bij Everon Pisas bezorgen die van dichtbij scoorde.

ADO was onmachtig om Unitas in verlegenheid te brengen. Het team kan prima combineren, maar zij konden eigenlijk gedurende de hele wedstrijd geen kansen creëren.

Dit is meteen een compliment voor de solide verdediging van de thuisploeg, die eigenlijk ook helemaal niets weggaven.

Unitas blijft zodoende zijn steentje bijdragen in de bovenste regionen.

Volgende week is er de uitwedstrijd bij UNA.