RKVV Westlandia -  GVV Unitas (Zo)                 3 – 4

Deze prachtige dag, eind september, na de versoepelingen van de coronamaatregelen, was uitermate geschikt om een lekker potje voetbal te spelen cq te bekijken.

Een ieder die getuige was vandaag heeft zich niet hoeven te vervelen.

Twee gelijkwaardige teams die gestreden hebben voor wat ze waard waren.

Het spel golfde constant op en neer.

In het begin van de wedstrijd drong Westlandia meteen aan en drukte Unitas terug op eigen helft.

Dat leverde, behalve wat druk, geen gevaarlijke situaties op. Na een minuut of 10-15 kreeg Unitas meer grip op het spel kon je eigenlijk niet zeggen wie de betere was.

1 schot van Westlandia  , een prooi voor de keeper en schot van Robert Mutzers wat overvloog.

In de 35e minuut was het ineens raak. Robert Mutzers zette voor, iedereen miste en aan de andere kant van het veld stond Everon Pisas. Die haalde fantastisch uit. Een soort Arjan Robben-goal. Van binnen naar buiten , 1 kap en het schot verdween in de verre hoek 0-1.

De eerste de beste échte kans meteen raak.

Maar als zo vaak was het aan de andere kant 2 minuten later ook raak.

Niet goed uitverdedigen, de keeper uit zijn doel, een lob en het stond 1-1 door een doelpunt van de beste man van Westlandia Kai Verbeek.

Unitas had het even te kwaad in deze periode en op slag van rust leidde een mislukte sliding tot een penalty, die benut werd en de stand op 2-1 bracht.

Dit was ook de ruststand.

Het spelbeeld was weer 50/50 en in de 54e minuut schoot Westlandia net over en aan de andere kant stak Everon Pisas na een individuele actie Jerrel Hak weg en die was iedereen te vlug af en scoorde de 2-2 gelijkmaker. ( minuut 61)

In de 64e minuut kon wederom Everon Pisas Jerrel Hak bereiken , die in 2 keer snoeihard de bal tegen de touwen joeg.

En zo stond Unitas weer op voorsprong, 2-3.

Nog was het niet klaar, want ook Westlandia ging er nog vol voor.

En zowaar , een afgeslagen bal belandde voor de voeten van Melvin Vissers , die de bal meteen vol raakte en met een stuit vloog de bal in het doel van de kansloze Ronald Vlot.

Een mooie  eindstand bij zo’n gelijk opgaande strijd zou je denken, maar daar dacht Medhanie Habtemariam anders over want in de 89e minuut strafte hij slecht uitverdedigen van Westlandia genadeloos af en kogelde de 3-4 eindstand op het scorebord.

In deze wedstrijd gebeurde van alles en in de 3e klasse zondag waarin Unitas acteert zitten best een aantal teams die goed voetbal spelen , zoals Unitas dat ook doet momenteel, dus dat belooft nog wat voor de aankomende wedstrijden.

Na de wedstrijd was er van strijd niets meer te bekennen en werd er met zijn allen nog wat gedronken in goede harmonie.