Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Unitas Jo13-1 vergeet de kansen af te maken en blijft steken op een gelijkspel (1-1)

Unitas Jo13-1 vergeet de kansen af te maken en blijft steken op een gelijkspel (1-1)

Unitas JO13-1

1 - 1

TSC JO13-1

Liam Ridder (schot)
46'

Competitie

Divisie 2 D

Datum

23 oktober 2021 11:15

Scheidsrechter

R.G.A. Toonssen

Accommodatie

Sportpark Molenvliet
Bataafsekade 6
4204AX
GORINCHEM
tel. 0183-626618

Vandaag speelden we wederom een thuiswedstrijd en dit keer op echt gras. Helaas waren vandaag Fabian en Gido afwezig en sloten Ousama uit de 13-2 en, de speler met de mooiste naam van Unitas, Francisco Javier Da Vera Cruz uit de 12-1 aan bij ons. Het was goed weer om te voetballen en ook de bar bezetting in de kantine was vandaag top.
 
Unitas begon mat maar kwam niet echt in de problemen tot de 10e minuut, want toen kregen de Roodbroeken een discutabele pingel tegen. Hidde dook naar de hoek waar de bal werd geschoten, maar kon niet voorkomen dat de 0-1 op het denkbeeldige scorebord kwam. Unitas was echter wat sterker en kreeg een aantal mogelijkheden, maar was ongelukkig in de afwerking. Zo was het Jayda die maar net naast schoot, Julian die vanuit een corner over schoot en tevens met een eigen actie wat later net 1x te veel kapte. Ook Liam kon nog niet scoren en aan de andere kant wist Hidde in de 23e minuut goed redding te brengen met gevaar voor eigen leven na wild inkomen van de spits. Gelukkig kon hij doorspelen en wist een foutje achterin goed te maken door vlak voor rust wederom goed redding te brengen. Zo bleef het 0-1 en moest Unitas in de 2e helft uit een ander vaatje gaan tappen. 
 
Dit gebeurde ook, want in de 2e helft waren het de Roodbroeken die constant op de helft van de tegenstander speelden. Unitas was scherper in de duels en was op jacht naar de gelijkmaker. Het regende kansen echter waren we slordig in de afronding. Dit ging vaak te gehaast en/of werd de verkeerde keuze gemaakt. De 1-1 leek toch te gaan vallen in de 42e minuut nadat Julian een lage voorzet gaf vanaf de linkerkant en de bal via via bij David kwam, die de bal vol op zijn pantoffel nam, maar de keeper de bal knap wist te keren. Zo bleef het nog steeds 0-1, maar de goal moest toch gaan vallen. Uiteindelijk was het onze aanvoerder Liam die in de 46e minuut knap uit de draai dan toch de 1-1 wist te scoren.
 
Unitas wilde meer en ging door en 2 minuten later schoot Liam op de handen van de keeper. Ook Senna leek bijna te scoren, maar die zag zijn inzet met naast gaan in de 50e minuut. Zo bleef Unitas drukken, maar wist niet te scoren. Een oude voetbalwet zegt dan dat als je zelf niet scoort, de tegenstander dat wel doet en 3 minuten voor tijd leek het door een slippertje achterin waarheid te worden, maar dat spreekwoord houdt geen rekening met onze kanjer keeper Hidde, die met een puntgave duik  de 1-1 op het scorebord hield. 
 
Zo bleef het tot de laatste minuut spannend, maar moesten de Roodbroeken en trainer Noam genoegen nemen met een gelijkspel. Toch een goede 2e helft gespeeld en dat nemen we weer mee voor de volgende wedstrijd💪.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!