Zwaluwen Jeugd Beker Onder 14 poulefase Groep 1 06

4207XB
GORINCHEM
tel. 0183-637786

Vechtwedstrijd krijgt gelukkige winnaar.

Na bijna een seizoen zonder compentatief voetbal was de eerste wedstrijd de derby tegen GJS. Hoe de knvb het voor elkaar heeft gekregen weten we niet maar precies de wedstrijd die op de rol stond voor het beëindigen van het seizoen door corona. Klasgenoten, vrienden die voor 70 minuutjes vijanden van elkaar zijn. Kleine steken over en weer. Kortom alle ingrediënten voor een heerlijke derby. Helaas is zoals vele weten een derby vaak meer spannend dan goed en dat was ook vandaag het geval.

Zoals een befaamde Belgische wieler uitdrukking betaamt eindigde de wedstrijd in een natte scheet.

De wedstrijd begon met een drukzettend Unitas wat resulteerde in lange ballen vanuit GJS zijde alleen werden die ballen linea recta weer terug geschoten. Waardoor het een soort pingpongen werd op groot veld. Na goed 10 minuten was het Brend die een foute terugspeelbal genadeloos afstrafte en de 1-0 voor GJS maakte. Na deze treffer was het GJS wat de wedstrijd controleerde zonder echt gevaarlijk te worden. Unitas probeerde het wel maar was meer tegen zichzelf en de scheidsrechter aan het voetballen dan zich terug te knokken in de wedstrijd. Na 25 minuten was het een afgeslagen corner van Unitas die door Eyup in gebracht werd en op enigzins gelukkige wijze achter de doelman verdween 1-1. Wie dacht dat Unitas er nu op en over zou gaan kwam van de koude kermis thuis het was GJS dat de rug rechtte en het betere van het spel liet zien. Tot grote mogelijkheden kwam het niet en de voortreffelijk leidende scheidsrechter blies na 35 minuten af.

Na de thee was het Unitas wat de wedstrijd in handen nam GJS werd op eigen helft vast gezet en was niet in staat om onder de druk uit te voetballen. Leidde dit tot kansen nee totaal niet de verdediging van GJS had de aanvallers in de tang. Kansen waren schaars. Sterker nog het was GJS wat uit 1 van de spaarzame uitvallen in het 1e kwartier na rust de beste kans kreeg een vrije schietkans werd een rollertje in de veilige handen van Kenji.
Het was Anouar die Bram wegstuurde (die zich heel de wedstrijd een slag in de rondte werkte maar tot op dat moment geen kans kreeg) die 1 op 1 met de keeper de bal gelukkig mee kreeg en niet faalde 1-2.

Wie verwachte dat Unitas nu met meer rust ging voetballen kwam bedrogen uit. Het was GJS wat het heft weer in handen nam en Unitas achteruit drukte het overwicht leidde niet tot grote kansen. Enkele afstand schoten konden Kenji niet verontrusten. Na 70 minuten vechtvoetbal was het Unitas wat zeer gelukkig met de 3 punten richting Gorinchem West vertrok. Was het terecht nee waren de boys er minder blij om nee. 3 punten en door.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen Capelle jo14-1.