Middelweg 54
4196JJ
TRICHT
tel. 0345-572228

Tricht - Nadat Unitas vorige week op eigen veld eenvoudig afrekende met MZC'11 (6-0) stond deze week de uitwedstrijd tegen VV Tricht Vrouwen 1 op het programma. Een onbekende tegenstander voor Unitas. Op het oude, platgetrapte kunstgrasveld won Unitas zonder overtuigend te spelen ruim. Uitslag: 1-8.

Tijdens de bespreking en warming-up voorafgaand aan de wedstrijd werd er door de technische staf van Unitas op gehamerd dat de ploeg scherp en geconcentreerd aan het duel moest beginnen. Laten zien en voelen dat er voor de thuisploeg geen kans op een resultaat zou komen. Hierin slaagde Unitas niet echt. Natuurlijk was Unitas beter dan Tricht, maar het oogde allemaal wat plichtmatig. Het duurde dan ook even voordat Unitas op voorsprong kwam. Misschien wel typerend voor de wedstrijd was dat de score geopend werd met een eigen goal. Een voorzet van Esther Lakerveld werd door een verdediger van Tricht achter haar eigen keepster gewerkt: 0-1.

Kort daarna bereikte Noël Elands na een goede combinatie Daniëlle Kortlever. Met haar linkerbeen vond ze de verre hoek en buiten het bereik van de keepster plaatste Kortlever de bal binnenkant paal in het doel: 0-2.

Ondanks het slordige spel toch een comfortabele voorsprong voor Unitas. Nog voor rust werd de score verder uitgebreid. Uit een corner van Daniëlle Kortlever kopte Cindy Karsdorp op de paal. In de kluts viel de bal voor de voeten van Esther Lakerveld die met een mislukt schot Sanne Brand bereikte. Aanvoerster Brand wist wel raad met dit buitenkansje en tikte de derde goal voor Unitas tegen de touwen: 0-3.

Vervolgens was het de beurt aan Unitas' nummer 9. Na een prima lange bal van Esther Lakerveld over de verdediging van Tricht schoot Vanity Barendse de frustratie van zich af. Ruststand: 0-4.

In de rust één wijziging aan de kant van Unitas. Livia Koenders verliet het veld voor de pas 15 (!) jarige Myrit Visser. Visser klopt de laatste weken nadrukkelijk op de deur en viel ook tegen Tricht prima in!

Na rust was het spel van Unitas wellicht nog wat slordiger dan in de eerste drie kwartier, maar ook in de tweede helft wist Unitas 4 keer te scoren. De 0-5 en 0-6 kwamen op naam van Vanity Barendse na assists van wederom Esther Lakerveld en Noël Elands.

Het leukste moment van de wedstrijd was Unitas' volgende goal. Opnieuw een assist voor Noël Elands en de eerste goal in het eerste elftal van Myrit Visser: 0-7.

De concentratie bij Unitas was de hele wedstrijd al ver te zoeken, maar dat Tricht een doelpunt zou maken daar werd geen rekening mee gehouden. Toch gebeurde dit en misschien wel veelzeggend... De verslaggever heeft het moment niet eens gezien: 1-7.

Het slotakkoord qua doelpunten was voor Daniëlle Kortlever. Na een goedlopende aanval en dubbele een-twee met Vanity Barendse zette zij de eindstand op het wedstrijdformulier: 1-8.

Opstelling Unitas: AnneFleur Straver, Lara de Ronde, Cindy Karsdorp, Sanne Brand, Lisa Goetjaer (Linde van Ree), Mandy de Jong, Esther Lakerveld (Marloes Blom), Daniëlle Kortlever (Enniah Weijers), Noël Elands, Vanity Barendse, Livia Koenders (Myrit Visser).

Volgende week speelt Unitas om 12.45 uur thuis tegen BZC'14.