Bataafsekade 6
4204AX
GORINCHEM
tel. 0183-626618

Na de kansloze nederlaag van afgelopen week tegen stadgenoot GJS was het het zaak om de rug te rechten en er voor te zorgen dat de competitie niet als een nachtkaars uitdooft. Ditmaal tegen Berghem sport. Uit jawel Berghem. Gelegen nabij Oss. Er was miezer regen voorspelt. Dit bleek echter 2x35 minuten regenval. Echt herfst dus.

Op het veld had er vergeleken met een week eerder een soort teamgeest verandering plaatsgevonden. De zaken werden energiek aangepakt en vanaf de eerste minuut zaten de boys fel op de tegenstander. Rechtsback Andreas was voor het eerst dit seizoen fit en dit heeft de linksbuiten van Berghem geweten. Fel verdedigend waar mogelijk erover heen denderend was Andreas het voorbeeld voor de rest. Welkom terug! Met naast hem de uitstekend spelende Eyub en Julian en aan de linkerflank Kimmi werd er werkelijk niets weggeven. Keeper Kenji had een ouderwetse snipperochtend. Het middenveld was in handen van Sepp, Redouan en Bryan. In de aanval waren het Anouar Bram en Jenairo die de Berghem verdedigers het leven zuur maakte. Alleen vervielen we weer in het oude manco kansen missen. Vanaf minuut 1 tot 35  was het eenrichtingsverkeer richting het doel van Berghem. Naast, over, op de keeper. Een keer of 11 al dan niet buitenspel en een uitstekende scheidsrechter waren de ingrediënten voor een vermakelijke eerste helft die met 0-0 werd afgesloten.

Na de rust een zelfde spelbeeld, Unitas in balbezit Berghem Sport wat probeerde tegen te houden. Het was wachten op een doelpunt van Unitas die kwam er dan ook. Het was Anouar die Bram wegstuurde deze kapte de bal prima vrij en beloonde zichzelf en het team met de 1-0.  Een minuut later werd het ook nog 2-0 nu was Bram aangever en Redouan de afmaker. De broertjes mochten rusten van de gedane arbeid. De enige opdracht was nu nog eindelijk de nul houden achterin. Het was Julian die zich voor een schot gooide en zo Kenji schone kleren liet houden. 5 minuten voor het einde werd de moegestreden Bram vervangen door Steijn die zijn debuut maakte in het mooie rood witte tenue. De boys lieten vandaag zien dat ze wilde strijden voor en met elkaar. Een groot compliment onder deze omstandigheden. Na 70 minuten kwam het verlossende eindsignaal van de scheidsrechter. Opluchting en vreugde kwamen samen op het veld. Nog 3 finales te gaan. In deze competitie. Nu 2 weken rust en dan 20 November uit in Capelle.