Bataafsekade 6
4204AX
GORINCHEM
tel. 0183-626618

25-9-2021 een datum die de geschiedenis boeken in gaat. Eindelijk einde 1.5 m maatschappij. Nou dat heeft de tegenstander van vandaag DESK (door eendracht sterk kaatsheuvel) geweten. Vanaf de aftrap werd DESK terug gedrongen op de eigen helft. De eerste  minuten was het eenrichtingsverkeer richting het doel van DESK maar de sluitpost was niet van plan om snel te capituleren en kreeg ook nog hulp van de lat die Bryan met een hard schot liet trillen.

Even hadden de trouwe toeschouwers een déjà vu nadat Unitas een corner mocht nemen. De bal werd weggewerkt en half ingrijpen op het middenveld zorgde voor een vrije doortocht langs de lijn voor de spits van DESK de voorzet of was het een schot werd nog net getoucheerd door de terug gesnelde Sebas en verdween achter de verbouwereerde Kenji 0-1 ojee werd er hardop gedacht het zal toch niet... Zeker nadat DESK ook nogeens voor de tweede keer op de Unitas helft verscheen en met een schot de buitenkant van de paal raakte.

Dit was voor Unitas echter het sein om de 1.5 meter regel definitief los te laten en er 1.5 dm van te maken.  Eerst was het Sepp die van een meter of 20 zijn geluk beproefde en op de vuisten van de keeper schoot. Fevzi was er als de kippen bij om de afvallende bal achter de keeper te schieten 1-1.
Niet veel later was het 2-1 door misschien wel de fijnste goal van de dag, inspelen doorbewegen zijkant opzoeken voorzet doelpunt. Het was Fevzi die aan het eind van de aanval stond de ragfijne voorzet was van Redouan die op zijn beurt werd wegstuurd door Julian die samen met Bryan de aanval opzette. Niet veel later was het een vrije trap voor Unitas op een meter of 25 beetje schuin voor het doel. Het was Bryan die hem onhoudbaar voor de keeper in de winkelhaak deponeerde 3-1. De koek aan mooie doelpunten was nog niet op het was Bram die weggestuurd werd en de bal met rechts in de andere winkelhaak kogelde 4-1. Unitas bleef vol druk zetten en iedereen wilde scoren helaas lukte dit voor rust niet meer.

Na rust was het spelbeeld hetzelfde ware het niet dat DESK nu helemaal niet meer bij keeper Kenji in de buurt is geweest. Onze 2 centrale verdedigers Eyup en Julian stonden als 2 bazen te verdedigen. De backs Kimmi en Sebas zorgde voor onophoudelijke druk naar voren waardoor het speelveld alleen maar op de DESK helft was. Onze Duracell konijntjes Redouan en Anouar waren continue een plaag voor de tegenstander. Die combinatie zorgde  dan ook gezamenlijk voor de 5-1 het was Anouar die een heerlijke pass van zijn broertje tot doelpunt promoveerde. Niet veel later was het Kimmi die Sepp bediende en die zette zich ook op het wedstrijdformulier 6-1.  De tegenstander bleef sportief en de prima leidsman had een gemakkelijke ochtend. De van blessures terugkerende Jayquin en Jenairo vielen in voor Sebas en Fevzi en niet veel later was het Thijs "Weghorst" van Zanten die Bram kwam aflossen. De kansen bleven komen en was Jenairo die op aangeven van Thijs de 7-1 maakte. Niet veel later was het opnieuw Thijs die Redouan in staat stelde om de 8-1 binnen te schieten.  De 10 kwam inzicht en iedereen wilde nu op het scorebord verschijnen dit komt meestal het spelbeeld niet te goede en zo ook deze morgen gelukkig vond de scheidsrechter het ook wel genoeg en floot hij met een 8-1 stand af.
Prima start van de competitie!  Op naar volgende week in Beusichem! Waar het altijd sterke BZS wacht.
Als toetje nog op dinsdag 28 september thuis om 18:30 tegen FC Dordrecht jo14