Unitas Zondag – EVV Echt 3 – 0
De uitwedstrijd leverde voor de roodbroeken een zwaar bevochten zege op.
Unitas maakte zich daarom op voor een wedstrijd met veel strijd.
Dat viel echter mee. EVV startte afwachtend, bang om in het mes te lopen.
Dat mes was de laatste wedstrijden niet zo scherp, dus die angst was eigenlijk ongegrond. Wél bleek na enige tijd in de eerste helft dat Unitas de bovenliggende partij was.
Een kleine kans voor Robert Mutzers in de 10e minuut, maar dat leverde niets op.
De volgende kans kwam in de 31e minuut en die was doeltreffend. Op een assist van Everon Pisas scoorde , de heel goed vrij gelopen Medhanie Habtemariam met een schuiver onder de keeper door, de openingstreffer .
De verhouding op het veld bleef in de eerste helft hetzelfde, met meer balbezit voor de thuisclub .
Na de rust was er in de  47e minuut een actie van Medhanie Habtemariam die zijn in geschoten bal gekeerd zag door de keeper, maar Robert Mutzers was zeer attent en schoot de rebound tegen de touwen : 2-0.
Dat bracht voor Unitas meteen een stuk rust aan de bal en er viel af en toe best weer te genieten , want de ene na de andere vloeiende aanval rolde op het EVV-doel af.
In de 55e minuut werd Everon Pisas alléén voor de keeper gezet. Hij kon de hoek uitkiezen, maar de anders zo trefzekere aanvaller miste.
In de 69e minuut schoot de zelfde speler rakelings naast na weer een mooie aanval.
In de 83e minuut kreeg Daniël Alexander de beloning voor zijn harde werken van de voorbije weken. Hij kopte een voorzet ven Everon Pisas langs de keeper in het doel en bepaalde hiermee de eindstand op 3-0.
Unitas heeft nu 40 punten en kan zich veilig wanen voor het behoud in de derde divisie.
Volgende week naar de nummer 2 : OFC . Aanvang 14.30 uur