UTRECHT
tel. 030-2717470

Zondag 2 oktober 2022
Hercules (Utrecht) – Unitas Zondag   1 – 1
Dit was een topper in de subtop. Hercules stond voor de wedstrijd vierde en Unitas vijfde op de ranglijst.
Om in Utrecht een resultaat te halen moet alles uit de kast.
Hercules begon uitstekend. In 3e minuut haalde Unitas al een bal van de lijn.
In de 15e minuut stopte keeper Ronald vlot een bal in de korte hoek en de daarop volgende corner werd naast gekopt.
Na een minuut of twintig luwde de Utrechtse storm een beetje en kwam Unitas ook aan voetballen toe. Door vooral hard te werken en elkaar te ondersteunen waar nodig vocht Unitas zich terug in de wedstrijd.
In de 35e minuut stond Esey Kiflom vogeltje vrij bij de tweede paal om de bal uit een corner in het doel te koppen, maar hij kon de bal niet goed raken en de bal verdween net naast.
In de 37e minuut schoot Mauritsio Helstone net naast na een prima actie van aanvoerder Joey Lokasi.
De rust werd bereikt met een 0-0 stand.
Hercules was de betere in de eerste helft , maar in de  tweede helft was er geen kwaliteitsverschil te zien tussen beide teams.
Elmer de Vries bleef in de kleedkamer en werd vervangen door Daan Goes.
In de 47e minuut kogelde Najim Haddouchi van 20 meter op doel. De keeper moest de bal even lossen, maar er was niemand in de buurt.
In de 53e minuut stuitte Daniël Alexander op de keeper  en in de 73e minuut kopte Hercules naast.
Het leek op een 0-0 uit te  draaien, maar een individuele actie van Ousama Lahri veranderde dat beeld toen hij in de 78e minuut Ronald Vlot met een lage harde schuiver in de rechter benedenhoek kansloos passeerde. 1-0.
Unitas moest aan de bak en de roodbroeken begrepen dit maar al te goed.
Reeds in de 80e minuut vuurde Daan Goes een vuurpijl af die door de keeper knap werd gepareerd.
Hercules moest toch even schakelen. De gehele wedstrijd hadden ze de boel redelijk op orde achterin, maar bij Unitas loopt ene Robert Mutzers, die fantastisch door Najim Haddouchi alleen voor de keeper gezet werd en deed wat hij goed kan : Scoren.
Het was 1-1 en dat was in de tweede helft zeker de verhouding.
De uitstekend spelende Daniël Alexander had zichzelf en Unitas nog kunnen belonen door in de 91e minuut nog te scoren, maar hij knalde op de vuisten van de keeper.
Het bleef 1-1 en iedereen kon zich daar wel in vinden.
De volgende wedstrijd is al a.s. woensdag uit bij Quick Den Haag.