tel. 0183-626618

Zondag 25 september 2022
Unitas Zondag – Groene Ster (Heerlerheide)  1 – 0
Na de deceptie van afgelopen woensdag leek Unitas zich herpakt te hebben.
De spelers kwamen fris uit de kleedkamer en pakten meteen de wedstrijd bij de lurven .
In de eerste minuut had dat al een doelpunt op, of misschien wel moeten, leveren.
De bal werd echter door Robert Mutzers voorlangs geschoten.
In de vierde minuut legde Unitas een wonderschone aanval op de mat die door Groene Ster ternauwernood tot corner kon worden verwerkt.
In de 9e minuut haalde Groene Ster een inzet van Daniél Alexander van de lijn . Of was hij erover?
In de 23e minuut had dezelfde speler de pech dat zijn inzet tegen de paal belandde nadat hij was vrijgespeeld na een mooie actie van Ronald Mutzers.
De eerste helft was dus duidelijk voor Unitas dat verdedigend niks weggaf.
Ondanks de vele mogelijkheden werd er niet gescoord voor de rust dus die ging in met en 0-0 stand.
In de tweede helft liet Groene Ster zich ook meer gelden en was de strijd gelijk opgaand.
Toch was het Unitas dat de score opende.
De altijd op het randje spelende Robert Mutzers stond in de 68e minuut op de goede plaats toen hij werd bediend door Joey Lokasi. Zeer fraai schoot hij zijn zevende goal van de competitie binnen en zette de zette zijn elftal op een 1-0 voorsprong.
Groene Ster drong weer aan, maar kwam niet verder dan een bal op de paal in de 78e minuut.
Daarna was het weer Unitas dat voor gevaar zorgde.
De ingevallen Thomas Schalekamp stelde Elmer de Vries in staat om te scoren, maar zijn inzet verdween langs de verkeerde kant van de paal.
Dezelfde Thomas Schalekamp nam een voorzet van de eveneens ingevallen Daan Goes vol op de slof. Via een verdediger werd dit niet meer dan een corner.
Die hoefde niet meer genomen te worden want de scheidsrechter hield het voor gezien en zo bleven de 3 punten (verdiend) in Gorinchem.
Zondag gaat Unitas naar Utrecht op het op te nemen tegen Hercules.