Informatie - Unitas

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Informatie

Informatie

Nieuw bij Unitas!

Walking Football is een leuke vorm van bewegen!

Walking_football.jpeg

 

logo_walking.jpeg

Meer dan vijf jaar Unitas-Walking-Football

Er wordt wat lacherig over gedaan "Walking Football “. Voor de 60-plussers is het een leuk sportprogramma. Elke week gewoon een balletje trappen en lekker in beweging zijn. Bij Unitas doen ze dat nu al vijf jaar. Elke dinsdagmorgen is er een groep van 14 man die tegen elkaar voetballen op het hoofdveld bij Unitas. Kopje koffie vooraf en om 10.00 uur de wei in. Thee in de pauze en zo rond 11.30 weer huiswaarts. Je merkt dat de mannen veel lol hebben en men is gewend om niet te rennen want dat is een van de voorwaarden bij deze tak van sport. Toch kunnen er een paar het niet laten om te rennen en worden direct door scheidsrechter en begeleider Arie den Besten teruggefloten. 

Leeftijd speelt niet echt een rol. Iedereen kan meedoen. Het oudste lid Frans van Duffelen (85) prikt er elke week wel een paar ballen slim in. Kortom: Walking Football is een leuke vorm van bewegen. Walking Football is vooral rustig bewegen en veel lol maken.

Een mooi moment om kennis te maken met Walking Football. 
Kom kijken en direct meedoen. Met Walking Football krijgen 60-plussers die vanwege fysieke beperkingen niet kunnen deelnemen aan het traditionele voetbal weer de kans om een balletje te trappen. Een ideale oplossing voor spelers die daarnaast ook nog het sociale aspect van het voetbal willen beleven. 

Het ontstaan
Walking Football is een van oorsprong Engelse vondst. Eredivisie CV heeft in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds de spelvorm naar Nederland gehaald, verder uitgewerkt en via Betaald Voetbal Organisaties (BVO’s) geïntroduceerd als OldStars. Maar niet alleen BVO’s zien de voordelen van deze voetbalvorm, ook steeds meer amateurverenigingen starten met Walking Football. gvv Unitas is de vereniging -bij u in de buurt- die in 2016 met Walking Football is gestart.
 

Walking Football is een leuke vorm van bewegen! Wat is het? 

Bij deze nieuwe voetbalvorm spelen zeventallen op een kwart speelveld met en tegen andere voetballers. Er mag, geheel zoals de naam doet vermoeden, niet gerend worden, de bal niet boven heuphoogte komen en het maken van slidings is niet toegestaan. Fairplay en plezier draagt Walking Football hoog in het vaandel. Deze spelvorm hanteert in grote lijnen dezelfde regels als in het reguliere voetbal, met een aantal uitzonderingen. Zo mag men bijvoorbeeld niet rennen, er is geen buitenspel en er zijn geen keepers. Niet rennen houdt in dat er altijd één voet aan de grond blijft. Het aanspelen van de bal in de voeten in plaats van in de loop en het vrijlopen zijn veel belangrijker. Deze regels zijn er om blessures te voorkomen. Niet alleen het voetballen staat centraal, maar juist het samenzijn en het onderhouden van sociale contacten, bijvoorbeeld na afloop in de kantine.

Meer informatie en aanmelden 

Het is aan te bevelen voor spelers die willen beginnen met Walking Football om eerst met de eigen huisarts te overleggen. Daarnaast vinden wij het belangrijk om bij beginnende spelers een fittest af te nemen. Deze bestaat uit een vragenlijst en een aantal eenvoudige medische tests waaronder een wandeltest. Dit geeft een goed beeld van de startende sporter.  Geïnteresseerden kunnen vrijblijvend kennismaken met deze vorm van voetbal.Kom gewoon even kijken. Gelijk meedoen is dan ook mogelijk. U bent van harte welkom.

Heeft u vragen: stuur dan een mail naar:  p.piket@breda.nl of theo_bos@xs4all.nl.

 

In een notendop zijn dit de te hanteren basisregels:

1. Rennen: Het rennen met en zonder bal is niet toegestaan. Rennen wordt bestraft met een indirecte vrije trap op de positie waar de speler is gaan rennen. 2. Sliding: Het maken van slidings is niet toegestaan. 3. Intrap: Indien de bal de zijlijn of achterlijn is gepasseerd de bal met de voet weer het spel inbrengen. Dit kan door intrappen of indribbelen. De afstand van de tegenstander bedraagt minimaal 3 meter. 4. Spelbegin:De aftrap begint of wordt na een doelpunt hervat in het midden van het speelveld. De tegenpartij moet een afstand van minimaal 3 meter in acht nemen. 5. Buitenspel: Is niet van toepassing 6. Bal boven heuphoogte: De bal mag niet boven heuphoogte worden gespeeld. 7. Vrije trap: Een vrije trap te allen tijde indirect. Afstand van de tegenstander bedraagt min. 3 meter. 8. Hoekschoppen: Hoekschoppen worden vanaf de hoekpunten genomen. 9. Duwen? Het is niet toegestaan om tegenstanders in de rug te duwen, schouderduw is ook niet toegestaan. 10. Scoren: Er mag niet worden gescoord vanaf eigen helft.



Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!