Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

IN MEMORIAM Andries van den Dool (78)

IN MEMORIAM Andries van den Dool (78)

7 januari 2018 23:15


Het bestuur geeft kennis van het overlijden op
7 januari 2018 van ons Lid van Verdienste de heer Andries van den Dool (78)

Andries, telg uit een echte Unitas-familie, is in 1951, op 11 jarige leeftijd lid geworden en was dus 67 jaar lid van Unitas. 
Vanuit de F junioren en Unitas B heeft Andries alle jeugdelftallen doorlopen. Bij de senioren speelde hij zeer verdienstelijk zijn wedstrijden mee totdat in 1959 tegen Fluks een dubbelde beenbreuk een einde maakte aan zijn actieve voetballoopbaan.  
Al in 1960 was Andries leider bij de Unitas jeugd. Vele tientallen jaren heeft hij de Unitasjeugd begeleid met de trainingen en wedstrijden. Er zijn bijna geen Roodbroeken die Andries niet onder zijn hoede heeft gehad. Ook bij de senioren was hij niet weg te denken als leider. Naast deze activiteiten is Andries net als zijn vader ook vele jaren terreinmeester geweest. Dagelijks was hij van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat op Molenvliet te vinden.
Tijdens het 90 jarig bestaan in 1988 werd Andries door de KNVB met de Zilveren Speld onderscheiden. In 1990 mocht hij van Unitas de Roodbroek ontvangen. Een terechte uitverkiezing voor zijn vele verdiensten op diverse terreinen zoals speler, leider/trainer van jeugdelftallen, scheidsrechter, leider van seniorenelftallen, verzorging ballen en kleedlokalen, bezorger clubblad “de Unitasser” etc. In 1993 werd Andries benoemd tot Lid van Verdienste van zijn Unitas, als dank voor zijn grote inzet voor de vereniging. In 1998 heeft Andries, als enige Unitasser in de geschiedenis, de Legpenning van Unitas ontvangen. Een toekenning waar waardering uit sprak en waar hij zeer trots op was. 
In Andries van den Dool is Unitas een trouwe, trotse Unitasser verloren. 
Onze gedachten gaan uit naar de familie en nabestaanden en wensen hen veel sterkte toe bij het verwerken van het persoonlijk verlies.

Het bestuur van de G.V.V. Unitas
Bron: Bestuur
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!