Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

In memoriam : Arie van den Dool

In memoriam : Arie van den Dool

6 januari 2019 21:30


Het bestuur geeft kennis van het overlijden op 6 januari 2019 op de leeftijd van 81 jaar van ons lid de heer Arie van den Dool.

Arie, telg uit een echte Unitas-familie, is op 20 mei 1949, op 11 jarige leeftijd lid geworden en was dus ruim 69 jaar lid van Unitas.

Het was niet zo verwonderlijk dat Arie in 1949 lid werd. Zijn vader was immers jarenlang terreinknecht bij Unitas. In 1952 werd er door het trainingsfonds een verloting georganiseerd.

Arie had meeste loten verkocht en kreeg voor deze prestatie een gratis verblijf in een KNVB jeugdkamp. Vanuit de F junioren tot aan Unitas B heeft Arie alle jeugdelftallen doorlopen.

Bij de senioren speelde hij in Unitas 2 en 3 en later in het 4e en 5e elftal. Hij werd kampioen met Unitas 3 in 1962 met o.a. zijn broer Andries als zijn medespeler.

Blessures noodzaakte Arie om te stoppen met voetballen.

Vervolgens was Arie jarenlang leider. Eerst bij de jeugd van zijn zoons Michael en Jeroen, en later ook bij de senioren waar hij vele kampioenschappen meemaakte.

Jarenlang heeft Arie ook deel uitgemaakt van de coördinatiecommissie en van de kantinecommissie.

Tijdens het 100 jarig bestaan in 1998 heeft Arie van Unitas de waarderingsspeld mogen ontvangen, als terechte waardering voor zijn vele verdiensten op diverse terreinen zoals speler, leider/trainer van vele jeugd en seniorenelftallen.

In Arie van den Dool is Unitas een trouwe, trotse Unitasser verloren.

Namens de G.V.V. Unitas betuigen wij onze oprechte deelneming aan de naaste familie.

 

Het bestuur van de G.V.V. Unitas

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!