Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

In memoriam : Albert Herrewijn

In memoriam : Albert Herrewijn

17 januari 2019 17:30


Het bestuur geeft kennis van het overlijden op 16 januari 2019 op de leeftijd van 78 jaar van ons lid de heer Albert Herrewijn

Albert is in 1958 lid geworden en was dus in april jl. 60 jaar lid van Unitas. 

In zijn beginjaren speelde Albert als rechtsbuiten in Unitas 2 en 3. In 1961 werd Albert met Unitas 3 kampioen. Zijn sportieve hoogtepunt kende hij in 1963 waarin hij met Unitas 1 om het landskampioenschap voor de amateurs meespeelde. Albert was een zeer net uitziende speler die altijd keurig gekleed ging. Als tegenstander was hij moeilijk te bespelen, hij fluisterde allerlei zaken toe om zijn tegenstander uit de concentratie te halen. In zijn nadagen speelde Albert in de lagere elftallen. In 1985 stopte Albert met voetballen en vertrok vanuit Gorcum naar Gouda. 

Hij bleef Unitas wel trouw en was bijna wekelijks op Molenvliet te vinden. Al in 1958 speelde Albert mee in de Unitasrevue, welke werd gespeeld in Leerdam. In 1978 was hij van de partij en in 1988 was Albert de kapitein van de “MS Unitas” in de revue Op naar de Honderd. Albert verzorgde mede het entertainment in 1993 op de Mississippi Queen; t.g.v. het 95 jarig bestaan.

In 1998 vertolkte hij in de revue  de rol van opa, en in 2008 was hij elftalleider van het team dat over de wereld reisde in de musical Football Eleven All Over The World.
In 1999 werd Albert voorzitter van de Supportersvereniging en in november 2010 trad Albert voor een periode toe tot het bestuur als commissaris commerciële zaken. Hiervoor was hij al jarenlang  actief in de sponsorcommissie. 

In Albert Herrewijn is Unitas een trouwe, trotse Unitasser verloren.  

Namens de G.V.V. Unitas betuigen wij onze oprechte deelneming aan de naaste familie.

Het bestuur van de G.V.V. Unitas
Bron: Digerto Biemans
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!