Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

In memoriam : Jan van Duffelen (89)

In memoriam : Jan van Duffelen (89)

22 april 2019 11:15


Het bestuur geeft kennis van het overlijden op
20 april 2019 op de leeftijd van 89 jaar van ons Lid van Verdienste de heer Jan van Duffelen


Jan
 is in 1943 lid van Unitas geworden en was dus maar liefst 76jaar lid. Geboren in 1929 aan de Vries Robbéweg als jongste van 4 kinderen. Zijn 5 jaar oudere broer Bas speelde in Unitas 1 en Jan ging mee om zijn koffertje te dragen. Zo werd Jan dus zelf in 1943 ook lid van Unitas.

Zelf voetbalde Jan echt voor zijn plezier. Begonnen in de junioren E tot en met Unitas A. In het seizoen 49-50 werd Jan met Unitas 6  kampioenIn 1951 kwam er echter na een trainingspartijtje al een einde aan zijn actieve voetballoopbaan. Jan verdraaide zijn knie en heeft nooit meer gevoetbald.

Jan werd jarenlang leider bij de jeugd, soms zelfs 2 elftallen tegelijk, en floot zijn wedstrijdjes. Al in 1951 begon Jan voor De Unitasser te schrijven. Hij verzorgde de rubriek “Van het groene veld” en heeft tot hoge leeftijd zijn steentje hieraan bijgedragen. Hij kwam in de kantinecommissie terecht en was vanaf het beginin 1957 tot het einde in 1996 bij de toto/lottocommissie betrokkenHiervoor heeft hij in 1988 van de KNVB de toto/lotto speld ontvangen. In 1993 heeft Unitas hem voor al werkzaamheden benoemd tot lid van verdienste en in 1996 heeft Jan van de KNVB de waarderingsspeld in zilver mogen ontvangen.

 Na een periode van minder goede gezondheid was Jan de laatste jaren helaas niet meer in staat om naar Molenvliet te komen. 

 In Jan van Duffelen is Unitas een trotse, bescheiden Unitasserverloren

 

Namens de G.V.V. Unitas betuigen wij onze oprechte deelneming aan de naaste familie en vrienden.

 Het bestuur van de G.V.V. Unitas


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!