Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

In memoriam : Cor Viveen (91)

In memoriam : Cor Viveen (91)

6 juli 2021 15:00


Het bestuur geeft kennis van het overlijden op 3 juli 2021 op de leeftijd van 91 jaar van ons lid de heer Cor Viveen

Cor is in 1954 lid van Unitas geworden en was dus maar liefst 67 jaar lid.

Cor groeide op aan “d’Overkant” waar hij als junior ging voetballen bij Heusden en later in Wijk en Aalburg. Op zijn 17e brak Cor tijdens een wedstrijd zijn been en was 8 maanden uitgeschakeld. Hij kon het voetballen echter niet laten en ondanks het gips deed hij toch mee aan de trainingen. Daardoor is zijn been niet netjes hersteld en heeft Cor daaraan een X-been overgehouden.

In 1954 verhuisde de familie naar Gorcum. Cor werd lid van Unitas en hij speelde op 25 april 1954 tegen H.O.V. zijn eerste competitiewedstrijd in het eerste elftal. Uiteindelijk zou Cor 155 wedstrijden in Unitas 1 spelen en 24 doelpunten maken. Hij had ook de eer om diverse keren voor het Dordtse Elftal uit te komen. Met Unitas 1 werd Cor kampioen in 1956 en in 1963. Als gevolg daarvan speelde Unitas om het kampioenschap van Nederland bij de amateurs. Later heeft Cor in de lagere elftallen gespeeld. Ook is hij nog leider van de B- en A junioren geweest

Cor heeft in 2014 zijn speld voor zijn 60-jarig lidmaatschap mogen ontvangen, een jubileum waar hij met recht zeer trots op was.

In Cor Viveen is Unitas een trotse, bescheiden Unitasser verloren.

Namens de G.V.V. Unitas betuigen wij onze oprechte deelneming aan de naaste familie en vrienden en wensen hen veel sterkte toe bij het verwerken van het persoonlijk verlies.

 

Bestuur G.V.V. Unitas

Rouwkaart_Cor_Viveen.jpg

Bron: Marcel ter Wal
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!