Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Unitas fris van start na Klusdag

Unitas fris van start na Klusdag

24 augustus 2021 10:30


Aan het begin van elk seizoen wordt er op GVV Unitas een grote schoonmaak gehouden. Door de Corona-periode was een schoonmaakbeurt op het terrein extra welkom. Op de oproep om te komen helpen kwamen zo’n 30 vrijwilligers af op de zaterdagochtend. Na een kop koffie met iets lekkers werden de handen uit de mouwen gestoken.

In de Corona-periode lag het voetbal stil, maar de natuur niet. Recent gaf stadsecoloog Johan Sterk aan dat er alleen ‘ongewenste vegetatie op de verkeerde plek’ bestaat. Hoewel de natuur zeker de ruimte moet krijgen, oogt het soms wat netter als de flora gesnoeid is en het onkruid tussen de tegels verwijderd is. Gelukkig is het terrein van Unitas ook na de Klusdag een groen terrein gebleven. Doordat de nieuwe kleedkamers nog in aanbouw zijn, moeten de bestaande kleedkamers gereed gemaakt worden voor nog één seizoen. Met een hogedrukspuit, ontkalkingsmiddel en handschoenen pakte een groep deze taak serieus op.
BROODJE KROKET Nog voor de lunch waren alle kleedkamers onder handen genomen en weer klaar om veelvuldig gebruikt te worden. De lunch kon genuttigd worden in een van boven tot onder schoongemaakte kantine. Alle vloeren zijn professioneel schoongemaakt met een schrobmachine, het keukenapparatuur is weer als nieuw en de hele bar rook weer fris. Al het harde werken maakte hongerig. Garskamp Schilderwerken en de Febo bedankten de vrijwilligers met een broodje kroket voor al het harde werk. Na de lunch werden de laatste dingen gedaan voor de kantine en de kleedkamers. Voor het merendeel is ook alles afgewerkt op het terrein. Voor het nieuwe seizoen kunnen alle Roodbroeken weer met frisse zin terecht op een representatief sportpark Molenvliet.

Klik hier voor de foto's
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!