Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

In memoriam : Rob van Noord

In memoriam : Rob van Noord

16 januari 2022 12:15


Het bestuur geeft kennis van het overlijden op 15 januari 2022
op de leeftijd van 73 jaar van ons Lid van Verdienste de heer Rob van Noord.

Rob is in 1956 lid van Unitas geworden en was dus maar liefst 66 jaar lid.  

Zijn sportieve carrière is begonnen op “De Toekomst” bij de C- junioren. In de junioren A werd het kampioenschap behaald.  In zijn seniorentijd maakte Rob lang deel uit van de A-selectie. Hij speelde zijn wedstijden voornamelijk in Unitas 2. In 1976 had het 2e elftal een goed seizoen en na een nek aan nek race met Excelsior '20 2 eindigden beide ploegen met een gelijk aantal punten op de bovenste plaats. De beslissingswedstrijd werd met 3-1 gewonnen en Unitas 2 was kampioen van de Reserve 2e klasse. De promotiewedstrijden waren ook een succes en promotie naar de Reserve 1klasse was een feit. In 1984 speelde Rob in Unitas 4 en voor het eerst in het bestaan van Unitas behaalde het vierde elftal ongeslagen het kampioenschap van de 1e klasse KNVB, afd. Dordrecht en promoveerde daardoor naar de grote KNVB. Unitas behoorde hiermee tot een van de meest succesvolle amateurverenigingen in de KNVB.  In de herfst van Rob zijn sportieve loopbaan is hij nog vele malen kampioen geworden met Unitas 6 wat voornamelijk bestond uit oud eerste elftalspelers.  Rob heeft ook mede aan de basis gestaan van het 7 x 7 bij Unitas.  

Dat Rob niet alleen op sportief vlak zeer actief was blijkt uit het feit dat hij al in 1965 op een feestavond van de Supporters Vereniging werd gevraagd om de avond op te vrolijken met sketches. Onvergetelijk is de rol die Rob als pantomimespeler had in de Unitas-revue in 1978.  Rob is ook vanaf het eerste uur betrokken geweest van de carnavalsvereniging “De Zotsentrappers”. 13 jaar lang had hij de rol van de nar, “het Groentje”.   Na zijn pensionering in 2007 is Rob toegetreden tot de werkploeg, “ ...Heerlijk dingen doen die je niet gewoon was te doen,…” Dit heeft Rob tot aan zijn ziekte volgehouden.  Door zijn ziekte was hij de laatste tijd niet meer op het Unitas-veld te vinden, maar Rob bleef wel betrokken bij zijn club.  Rob heeft in 2016 zijn speld voor het 60 jarig lidmaatschap mogen ontvangen, een jubileum waar hij met recht trots op was. Tijdens deze avond is Rob tevens voor zijn grote inzet benoemd tot Lid van Verdienste. In 2009 had hij “De Roodbroek” al mogen ontvangen. In Rob van Noord is Unitas een trotse, echte Unitasser verloren.  

Namens de G.V.V. Unitas betuigen wij onze oprechte deelneming aan de naaste familie en vrienden en wensen hen veel sterkte toe bij het verwerken van het persoonlijk verlies. 

 

Bestuur G.V.V. Unitas Noord_Rob_van_-_IM-2.jpg

Bron: Bestuur
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!