Unitas 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse D

3 september 2016 14:30

Peijnenburg, W.J.G.M.

Unitas Zaterdag mocht voor de eerste competitiewedstrijd op bezoek bij SSC'55. Een bekende tegenstander de afgelopen jaren en de ontvangst was dan ook warm en hartelijk.

De roodbroeken begonnen goed aan de wedstrijd, voetballend toonden zij aan een goede ploeg te hebben met veel diepgang. Met name Nabiel Kadiwahabi kon een aantal keer gevaarlijk doorkomen aan de rechterkant. In echt grote kansen resulteerde dit echter niet.

Na een kwartier spelen kwam SSC'55 via een corner voor het eerst bij de goal, de bal werd via Erik den Hartog op het hoofd van de spits gelegd (na afloop werd deze spits op 2.20m geschat, later in de avond zelfs op 2.40m) en deze kopte hem verwoestend hard binnen.

Unitas was even van slag, ze ging geforceerd op zoek de gelijkmaker wat resulteerde in slordigheidjes in de opbouw. Het was echter Owen Verduijn die twee keer fabuleus redde, maar ook linkervleugelverdediger Tim Mehl greep een keer goed in met een sliding.

Met de rust in de aantocht, ging Unitas weer wat 'rustiger' de diepte zoeken, Nabiel Kadiwahabi en Darryl Romijn schoten beide voor langs en aanvoerder Venderbos zag een overtreding op hem in de zestien als voordeel, Unitas bleef in balbezit bij de cornervlag, weggewaaid worden.

Vlak voor rust scoorde SSC'55 uit een corner en via het hoofd van een Unitas verdediger toch nog even de 2-0.

Na rust,  Mohammed Boukrouche was in de ploeg gekomen voor de uit de geblesseerde Nabiel Adachour, was het Unitas dat gelijk wilde scoren en via Venderbos en Zencirkiran hier heel dichtbij was. De goal viel echter aan de andere kant. Een afgeslagen corner werd vanuit de tweede lijn strak in het zijnet geschoten, 3-0.

SSC'55 zakte in, Unitas bleef op zoek gaan naar een treffer. Via een counter moest Verduijn nog eenmaal de bal van de voet van de spits plukken, maar het bleef bij deze stand.

Volgende week een leuke wedstrijd tegen Sleeuwijk, zouden zij op het fietsje komen? Er wordt op veld 2 gespeeld in verband met de aanleg van het kunstgras.