Hopelijk voor de laatste keer dit seizoen moest er worden aangetreden op het, zeer matige, tweede veld .
Op een slecht veld is de verdedigende partij meestal in het voordeel, zegt men.
Of dat vandaag ook zo was is de vraag.
Unitas was voor Madese Boys vandaag echt een maatje te groot.
De 1-0 in de eerste helft werd gescoord, met het hoofd, door Fabian van Horssen in de 43e minuut uit één van de vele corners, genomen door aanvoerder Enis Ulusan.
Alléén al diezelfde Fabian van Horssen had er voor het zelfde geld al minstens twee tegen het garen kunnen schieten, maar hij maakte uiteindelijk de “moeilijkste”.
Ook , de in de basis teruggekeerde, Hicham Fahrou had kunnen/moeten scoren, maar zijn schot miste overtuiging.
In de 2e helft was het al snel gedaan met de tegenstand van Madese Boys.
De zéér felle Pascal van Delden kon in minuut 47 de bal veroveren van de verdediging en verschafte zichzelf een mogelijkheid, die hij feilloos benutte. Keeper kansloos en 2-0.
In de 51e minuut won Onur Ulusan het kopduel van zijn tegenstander en belandde de bal op ca. 30 meter van het doel voor de voeten van opnieuw Pascal van Delden, die verwoestend uithaalde en de bal van die afstand snoeihard de kruising injoeg, de 2 meter lange keeper kansloos latende. Een beauty van een 3-0.
Madese Boys kon niet veel meer doen dan proberen te voorkomen dat het geen monsterscore werd, wat er bijna inzat.
Toch viel er nog één goal. En weer was Pascal van Delden de maker, die hiermee een knappe hattrick scoorde. Het voorbereidend werk was dit keer van Fabian van Horssen.
Met deze stand konden ook weer een paar andere teamspelers minuten maken:
Achraf Chentouf kwam voor Onur Ulusan , Maxime Kivaka voor Enis Ulusan en Charu Tekle voor Hicham Fahrou.
Ook deze drie spelers lieten zien dat zij niet zouden misstaan in het basisteam van de roodbroeken.
Héél logisch werd na de wedstrijd bekend gemaakt dat Pascal van Delden(onder luid applaus) de “Man of the Match” was geworden.
Unitas tankte vandaag vertrouwen en gaat volgende week uit tegen Zundert op zoek naar het volgende goede resultaat.