2 oktober 2016 14:00

Bekkum, H. van

Op het steeds moeilijker bespeelbare “2e” veld van Unitas moest er nog een competitiewedstrijd worden afgewerkt, tot het kunstgrasveld klaar is,  tegen de hekkensluiter van dit moment: Dubbeldam.

Dubbeldam had een tijdje te maken gehad met wat personele problemen, maar was juist deze dag weer redelijk compleet.

In de 11e minuut kon het eerste gevaarlijke moment worden genoteerd voor Unitas . De hardwerkende Pascal van Delden kreeg een goede schietkans, maar de bal werd enigszins gehaast geschoten en vloog ruimschoots over.

Eén van de specialiteiten van Dubbeldam: Spelhervattingen en met name corners.

In de 17e minuut bleek waarom. Uit een corner kon, de ongedekt staande, Jeffrey Stam van dichtbij doelman Guido van Sant passeren en de 0-1 laten noteren.

Goed van Unitas was dat het rustig bleef, niet in paniek raakte en steeds meer de wedstrijd in handen nam.

In de 19e minuut vergat Hicham Fahrou zichzelf en zijn team te belonen toen hij na een doorkopbal van Pascal van Delden oog in oog met de keeper kwam te staan maar toch niet kon doelpunten.

Uiteindelijk viel de gelijkmaker toch. Na een snel genomen vrije bal met Mo Kibrom en Enis Ulusan belandde de bal bij de verre paal en daar stond Onur Ulusan om te scoren, maar die had toch de hulp nodig van een Dubbeldam verdediger die de bal in eigen goal liep . Hoe dan ook: 1-1.

In de 42e minuut werd een goal van Pascal van Delden afgekeurd voor buitenspel, maar dat had hij goed kunnen/moeten maken toen  collega-spits Fabian van Horssen zijn tegenstander dolde en de bal panklaar legde, maar hij maaide over de bal heen.

In de allerlaatste minuut van de eerste helft liep Pascal van Delden volgens de scheidsrechter te hard door op de keeper, maar zette en passant Fabian van Horssen voor een leeg doel. Die scoorde ook, maar de scheidrechter had al gefloten en toonde ook nog eens geel aan Pascal van Delden.

Rust 1-1.

Meteen na rust moest Gordillo Clemens zijn keeper te hulp schieten toen die in geslagen positie stond na wederom een kopbal bij de 2e paal die er zomaar in had gekund.

De twee uitstekend spelende backs van Unitas fungeerden bij tijd en wijle als vleugelspitsen en vooral Stefan van Hulst was een constante plaag voor Dubbeldam. Hij had zomaar kunnen scoren ook vandaag.

Unitas combineerde in deze fase heel behoorlijk en uit zo’n combinatie werd in de 52e minuut gescoord door Fabian van Horssen, die van dichtbij kon scoren nadat de verdediging van Dubbeldam uit elkaar was gespeeld en de voorzet van Onur Ulusan perfect op maat kwam. 2 – 1.

In de 54e minuut nam Onur Ulusan de bal vol op de slof, maar via een tegenstander werd het niet meer dan een corner.

Na een uur spelen wisselde Unitas Fabian van Horssen voor Corné van Horik.

Na 2 minuten had Corné de bal in het netje kunnen leggen, al dient te worden gezegd dat hij die kans kreeg nadat Pascal van Delden tegen de keeper had opgeschoten en hij de rebound bijna benutte.

In de 67e minuut werd de bal richting Unitas goal doorgekopt op Sven den Engelsen die, al dan niet in buitenspelpositie, de 2-2 liet aantekenen.

In de 69e minuut wisselde Onur Ulusan zijn plaats in voor Achraf Chentouf.

In de 71e minuut kon Stefan van Hulst Pascal van Delden aanspelen, die met zijn rug naar de goal stond, maar toch uit de draai fraai 3-2 kon binnenschieten.

Yassin Asrih kwam in de ploeg voor Hicham Fahrou om de overwinning over de streep te helpen brengen.

In deze periode speelde Dubbeldam veelvuldig de lange bal, was daar ook een aantal keren gevaarlijk mee, maar de verdediging van Unitas, onder aanvoering van keeper Guido van Sant, hield met kunst en vliegwerk stand.

In de 92e minuut redde Esey Kiflom zelfs nog van de doellijn.

Ondanks het niet bijster goede spel kon Unitas terugkijken op een collectief goede prestatie dmv keihard werken, waarbij nog opgemerkt kan worden dat Maxime Kivaka(18) vandaag zijn debuut maakte en dat zeer verdienstelijk deed.

Volgende halte : Sarto uit op zondag 9 oktober.

Opstelling : Guido van Sant, Mo Kibrom, Esey Kiflom, Gordillo Clemens, Stefan van Hulst, Onur Ulusan, Enis Ulusan©, Maxime Kivaka, Fabian van Horssen, Pascal van Delden, Hicham Fahrou