Unitas Zo1 stijgt door eerste uit winst naar 2e plek.

9 oktober 2016 14:30

Koster, R.

Unitas stond voor de taak, na 2 verloren uitwedstrijden, om te laten zien dat het niet alleen thuis kan winnen.

Zeer gedreven werd aan dit karwei begonnen. Veel strijd . Hoog tempo. Goed spel. Het zat er allemaal in.

Al na 3 minuten had het 0-1 kunnen/moeten staan, maar de scheidsrechter nam de keeper (onterecht) in bescherming, die zèlf het duel aanging met Jasper Campfens en verloor. De bal viel voor de voeten van de spits en die scoorde ook, maar de treffer ging dus niet door.

Unitas kreeg in de eerste helft een aantal vrije trappen en corners te nemen, die wel steeds gevaarlijk waren, maar niet tot doelpunten leidden. Zo was er in de 19e minuut een enorme kopkans voor Gordillo Clemens, maar hij kopte finaal mis en in de 37e minuut kwam uit zo’n situatie de bal op de slof van Corné van Horik, die de bal volley nam en hem net over zag suizen.

Unitas had al snel in de gaten waar de sterke en dus ook de zwakke punten bij Sarto zaten en kreeg gaande de eerste helft steeds meer overwicht.

Desondanks was de ruststand 0-0.

In de 2e helft ging Unitas door met het opvoeren van de druk op de tegenstander.

Achterin werd door de ijzersterke verdediging niets weggeven en de strijd op het middenveld werd steeds meer gewonnen door de roodbroeken en voorin kwam er steeds meer gevaar.

Al in de 49e minuut kwam de goal. Pascal van Delden werd weggestuurd door Achraf Chentouf en Unitas’ topscorer rondde voortreffelijk af tegen de binnenkant van het zijnet van het vijandelijke doel, daarmee een verdiende 0-1 op het scorebord zettend.

Na een uur werd de moegestreden, uitstekend spelende, Corné van Horik afgelost door de snelle Fabian van Horssen.

Echter, geheel tegen de verhouding in, kwam de gelijkmaker. Een voorzet van links werd door Jan en alleman gemist, kwam voor de voeten van de mee opgekomen rechtsback van Sarto Daniël Mallien, die via het uitgestoken been van  Stefan van Hulst keeper Guido van Sant kansloos liet. 1-1 na 70 minuten speeltijd.

Het was te prijzen van Unitas dat er niet werd overgeschakeld naar paniekvoetbal, maar dat het heft weer in handen werd genomen en de aanval werd gezocht alsof er niets was gebeurd.

In de 74e minuut een dubbel wissel : Maxime Kivaka en Stefan van Hulst eruit en Elroy Boonstoppel met Denzel Libretto er in.

Weer werd duidelijk dat de wissels meteen meedraaiden met hoe er werd gespeeld.

In de 76e minuut een geweldige actie van de, constant sleurende, Jasper Campfens die uit de draai net over schoot.

In de 80e minuut was het wel raak. De naar binnen gekomen Pascal van Delden speelde de, op volle snelheid liggende, Mo Kibrom aan die een haarzuivere voorzet op het hoofd van Jasper Campfens legde. Dank u zei die en kopte de verdiende 1-2 binnen.

De pijp bij Sarto was nu helemaal leeg en Pascal van Delden had de 1-3 nog op de schoen, maar die eer was weggelegd voor Yassin Asrih, die in de 93e minuut een penalty benutte na een overtreding op Fabian van Horssen in het beruchte gebied. Vlak hierna floot de scheidsrechter voor het laatst en was de eerste uitoverwinning een feit.

Volgende week tegen koploper Rood-Wit.

Als deze thuiswedstrijd in winst kan worden omgezet staan de roodbroeken op de bovenste plaats.

Opstelling : Guido van Sant, Mo Kibrom, Yassin Asrih, Gordillo Clemens, Stefan van Hulst, Enis Ulusan©, Maxime Kivaka, Achraf Chentouf, Corné van Horik, Jasper Campfens, Pascal van Delden.

klik op de foto voor het filmpje van de (1-2)