Mannen zondag, 1, 2e klasse E

30 oktober 2016 14:30

Uitterhoeve, L.J.

Het vorige seizoen kon DESK 2x aan de zegekar gebonden worden en het was nog maar te bezien of het nu ook weer ging lukken. Desk had zich ook in de breedte kunnen versterken, dus het kon een leuk potje worden.

Dat werd het ook. Met vooral in de eerste helft een beter Unitas dat al in de 8e minuut gevaarlijk werd toen een lange bal Jasper Campfens bereikte, maar de spits schoot naast. Hij had waarschijnlijk niet in de gaten hoeveel tijd hij had om beter af te drukken.

Een minuut later kreeg Pascal van Delden een schietkans, maar zijn stift viel net achter de keeper maar ook over het doel.

De gebroeders Ulusan heersten op het middenveld en zij konden regelmatig met passes strooien, zoals die keer in de 12e minuut toen Corné van Horik aan de rechterzijkant werd gelanceerd. Zijn voorzet op maat belandde bij Jasper Campfens en die schoot 2x tegen de zelfde verdediger aan en de kans was verkeken. 2 minuten later een herhaling van het voorgaande. Onur Ulusan diep op Corné van Horik, een perfecte voorzet en nu was het wel raak voor Jasper Campfens; 0-1.

Helaas moest in de 24e minuut Onur Ulusan afhaken met een blessure en werd hij vervangen door “good-old” Elroy Boonstoppel, ook geen slechte.

Het veranderde niets aan het veldoverwicht van de roodbroeken.

Het enige wapenfeit van DESK in de 1e helft was een volley uit een afgeslagen corner die naast ging.

In de 43e minuut had Achraf Chentouf de kans om de wedstrijd in het slot te gooien, maar hij wachtte te lang met afdrukken, zodat de verdediging van Desk met een ultieme tackle kon redden.

Na rust was DESK meteen gevaarlijk, want in de 47e minuut belandde een lange bal bij de linkerspits en zijn enorme kans werd slecht afgemaakt en de bal ging ver over.

In de 49e minuut werd Desk gevaarlijk uit een dood moment. De vrije trap kwam gevaarlijk dicht bij Ruud Verberk, maar Mo Kibrom redde met een bicycle-kick. De rebound werd overgeschoten.

Unitas wisselde in de 65e minuut Achraf Chentouf voor Maxime Kivaka en in de 70e Pascal van Delden voor Hicham Fahrou.

Je zal het net zien dat er dan een blessure valt. Precies dat. Met Jasper Campfens die er met een hamstringetje af moest. Nog een kwartier te gaan toen.

Even daarvoor  creëerde hij samen met Pyla en Boonstoppel nog een geweldige mogelijkheid, maar die eindigde op de lat.

Desk ging met een numerieke meerderheid alles naar voren pompen, maar ondanks dat dat spectaculair oogt, werd het nimmer gevaarlijk.

Unitas stond pal en ging verdiend met 3 punten naar huis.

Volgende week Zeelandia thuis om 14.00 uur.

Opstelling : Ruud Verberk – Yoesef Pyla – Mo Kibrom – Esey Kiflom – Denzel Libretto – Enis Ulusan © - Onur Ulusan – Pascal van Delden – Corné van Horik Jasper Campfens – Achraf Chentouf.