2e bekerwedstrijd opnieuw prooi van Unitas zo1

Spirit 1

Mannen, 1, Groep 1 0050

23 augustus 2016 20:00

Molenaar, J.

De 2e officiële wedstrijd van het seizoen werd op het, steeds slechter wordende, hoofveld van Unitas afgewerkt tegen Spirit uit Ouderkerk aan de IJssel.

Deze geel-witte vereniging komt uit in de 2e klasse zaterdag, net als Meerkerk.

Unitas speelde vooral in de eerste helft een puike partij. Het was compleet de baas over het hele veld.

De kansen waren talrijk. Er vielen zeker 4 doelrijpe kansen te noteren, maar die waren niet aan de voorwaartsen van Unitas besteed. Zo schoot Jasper Campfens tegen een verdediger aan, terwijl de keeper al was gepasseerd, zag Elroy Boonstoppel zijn schot gekeerd door de keeper, mikte Hicham Fahrou op de keeper na een steekbal van Onur Ulusan en schoot Jasper Campfens net naast nadat hij fraai was weggedraaid van zijn tegenstander. In deze helft moest ook Ruud Verberk één keer redden anders had Unitas zo maar tegen een achterstand kunnen aankijken.

Uiteindelijk werd er toch gescoord. Het kon ook niet uitblijven. Onur Ulusan scoorde fraai uit de draai en bracht de 1-0 ruststand op het scorebord.

In de 2e helft een ander beeld. Spirit was kennelijk gestart met 2 van zijn beste spelers op de bank, want zij gingen nadrukkelijker “mee” spelen in het duel.

Bij Unitas was Enis Ulusan gewisseld voor Achraf Chentouf.

In de 50e minuur kreeg Hicham Fahrou een grote kans na voorbereidend werk van Charou Tekle. Die verliet overigens in de 65e minuut het veld om plaats te maken voor Pascal van Delden.

Eén minuut later had Pascal de bal in het netje liggen na een assist van Jasper Campfens. 2 – 0.

Wedstrijd uittikken zou je zeggen, maar daar dacht Mo Kibrom anders over. Hij verloor knullig de bal en deze assist was een cadeautje voor Spirit. 2-1 .

In de 71e minuut verving Maxime Kivaka Elroy Boonstoppel.

Het was vandaag de dag van de invallers, want Maxime scoorde de 3-1 in de laatste minuut na een, eigenlijk mislukte, actie van Jasper Campfens.

Zaterdag speelt Unitas uit tegen LRC om 17.00 uur de laatste bekerwedstrijd  uit de eerste bekerronde.

Beide teams zijn door 2 overwinningen al door naar de volgende ronde.

Opstelling : Ruud Verberk,  Mo Kibrom,  Gordillo Clemens, Esey Kiflom, Denzel Libretto,  Enis Ulusan,  Onur Ulusan,  Elroy Boonstoppel ©, Charou Tekle, Jasper Campfens, Hicham Fahrou.