Unitas 2

Mannen zaterdag, 2, 3e klasse E

10 september 2016 14:30

Prins, D.C.

Na vorige week de eerste competitiewedstrijd onverdiend verloren te hebben van LRC met 0-1 vertrokken we naar Sliedrecht . Een bekende tegenstander voor ons want in de bekerronde kregen we een flinke nederlaag te verduren. In de voorbespreking maakte trainer Harry Horden zijn strategie bekend op de bekende flipover. Dat iedereen goed geluisterd had bleek wel in het wedstrijdverloop. Sliedrecht kwam niet in hun spel doordat alle looplijnen goed werden dichtgelopen waardoor hun goede opbouwspel niet uit de verf kwam. Keeper Koen , verdedigers Osman,Serdar,Hicham,Jordi, Middenvelders Erdem,Paul,Floris en aanvallers Rida,Jerzy,Tarik begonnen in de basis. Wisselspelers Hashmat,Mitchell,Mohammed en Dico completeerde Unitas zaterdag 2. De eerste kansen voor ons kwamen uit spelhervattingen met als kopspecialist Jordi in de hoofdrol maar goede reddingen van de Sliedrecht keeper  hielden Unitas van een doelpunt af. Sliedrecht kwam op voorsprong door een eigen doelpunt waar een  communicatiefoutje achterin  aan vooraf ging. Vrij snel daarna kopte de spits van Sliedrecht uit een goed aangesneden voorzet de 2-0 in de touwen. In de rust werd Mitchell in gebracht voor Hicham en Unitas begon wederom zeer geconcentreerd aan de wedstrijd. De wedstrijd kantelde in ons voordeel na 15 minuten in de tweede helft. Hashmat kwam voor Tarik in het veld en zijn eerste bal contact betekende gelijk de 2-1. Unitas denderde over Sliedrecht heen . Floris stond op links helemaal vrij en kreeg de bal op maat aangespeeld en hij krulde de bal op magistrale wijze in de rechter kruising . Kort na het vieren van de gelijkmaker konden we onze verdiende voorsprong gaan vieren. Jordi zette heel vakkundig een blok en het was Jerzy die van 20 meter hard en onhoudbaar uithaalde met links en voor de 2-3 zorgde . De verdediging bleek ijzersterk en gesteund door het middenveld werden de sporadische kansen van Sliedrecht teniet gedaan. Een paar minuten voor tijd was het middenvelder Paul die bal voortreffelijk speelde op de Erdem. Hij ging alleen op de keeper af en deed de wedstrijd definitief op slot. Hij schoof de bal onder de keeper door en bepaalde uitstand op 2-4. Een overwinning die we als TEAM echt dik verdiend hebben. Volgende week zaterdag staat om 15.00 uur de wedstrijd op Molenvliet  tegen Peursum op het programma.