36'

Onder 9 zaterdag, JO9-1, 1e klasse 08

8 oktober 2016 8:30

Hoewel iets kouder inmiddels (zou het dan toch een keer herfst worden?), is het wederom een stralende en windstille zaterdagochtend op Sportpark Molenvliet. We zijn vandaag gastheer voor onze vriendjes uit Hoornaar, te weten
Stedoco JO9-1. Onze tegenstander staat voor aanvang van de wedstrijd op de tweede plaats, dus de mannen kunnen de borst nat maken. De roodbroeken bezetten momenteel de onderste plaats (3 clubs gelijk, maar Unitas valt wat laat in het alfabet helaas), we kunnen de punten dus goed gebruiken. Milan scoorde in de oefenwedstrijd deze week maar vier keer, dus die staat vandaag op doel, lijkt me vrij logisch. Van Inzaghi naar Buffon!

1e helft
Na het fluitsignaal van arbiter André Harderwijk, trapt Stedoco de wedstrijd af. De eerste 15 minuten zal ik zo kort mogelijk proberen samen te vatten, want er gebeurde nogal wat: Unitas speelde de pannen van het dak! 1e minuut, Sem schiet voorlangs na een solo. 2e minuut, Sepp op de paal na goede pass Bryan, Sepp schiet voorlangs. 4e minuut, Milan kijkt schot van Stedoco voorlangs. 5e minuut, Sepp zet voor op Joost, maar die schiet net voorlangs. 8e minuut, Sil schiet op de keeper en een keer voorlangs. 13e minuut, afstandsschot Sil voorlangs. 15e minuut, voorzet van Olaf wordt helaas niet afgemaakt, je raadt het al; de bal ging voorlangs. De kleine roodbroekjes hebben zo’n 80% balbezit, krijgen alle kansen om met 5-0 voor te komen, maar hij gaat er niet in, want hij gaat steeds VOORLANGS! De echte voetbalkenners raden het al wel, komt tie: Als je hem zelf niet maakt, dan doet de tegenstander het! En jawel, in de 15e minuut is de eerste de beste kans raak voor Stedoco. De defensie heeft de aandacht er heel even niet bij en Milan is kansloos, 0-1. En drie minuten later is nog een missertje in de verdediging, 0-2. Iets met een deksel en een neus……. Bryan zorgt er voor dat de schade voor de rust nog iets wordt beperkt door een strakke corner via de tegenstander in het doel te caramboleren. Hierdoor gaan we rusten met een 1-2 tussenstand, waar het misschien wel 7-2 had moeten zijn.

2e helft
Beide teams hebben er zin in en staan al een paar minuten te popelen voordat Unitas de aftrap mag nemen. Unitas legt de druk er direct weer op, Sepp schiet voor de verandering weer eens voorlangs. Sem en Sepp vinden elkaar erg makkelijk in de tweede helft hetgeen doet denken aan het roemrijke duo Jonk/Bergkamp destijds bij Ajax en Inter. In de 3e minuut zorgt zo’n lange pass van Sem voor een kans, maar Sepp ziet de keeper nog in de weg liggen. Nadat Bryan en Milan, door fantastisch ingrijpen, samen een derde tegentreffer weten te voorkomen, weet Sem zijn maatje Sepp weer te vinden. Ondanks dat dit niet direct een treffer wordt, krijgt Stedoco de bal niet weg. 6e minuut, Sem weet Sepp weer te bereiken met iets wat tussen een pass en schot in zit en nu weet Sepp er wel raad mee, 2-2! D’r op en d’r over klinkt het van de zijlijn. Niet heel luid overigens, want de restjes croissant (waarvoor dank Liesbeth) in de volle monden verstomde het geluid een beetje. Er wordt leuk voetbal gespeeld en Stedoco laat ook weer iets meer zien. Bryan, Sepp en Mirac weten met combinatievoetbal het hele veld over te steken, maar de keeper behoedt Stedoco voor een achterstand. In de 9e minuut krijgen we een vrije trap aan de rechterkant van het doel, ideaal voor onze linkspoot Bryan, maar laat die nu net aan de beurt zijn om te wisselen zeg. Ai, ai, de vrije trap wordt niet benut en de trainer heeft duidelijk geen vrienden gemaakt met de teleurgestelde Bryan. Sem kan drie keer tot een goed schot komen, maar telkens was daar weer de keeper die in de weg stond. Sem ‘Jonk’ en Sepp ‘Bergkamp’ vinden elkaar weer, maar ook hier was de keeper de situatie baas. In de 12e en 14e minuut ontstaan er dan nog twee gevaarlijke situaties voor het doel van Milan. De eerste kans van Stedoco wordt door een goed blok van Mirac onschadelijk gemaakt. De tweede, een schitterende kopbal vanuit een corner, spat uiteen op de lat boven een kansloze Milan. Een engeltje wellicht? In de 15e minuut komt Bryan het veld weer in, had ik al vermeld dat die teleurgesteld of misschien zelfs lichtelijk boos was? De eerste bal die hij in zijn voeten krijgt jaagt hij als een gek het doel in, hoezo getergd? Bryan maakt de 3-2 en kan het niet laten om even naar de kant te kijken. Zo ga je met teleurstellingen om Bryan, daar kan menig profvoetballer nog een voorbeeld aan nemen!! De schwung zit er in en Stedoco krijgt het niet meer aangelopen. Olaf komt vanaf de rechterkant mooi naar binnen snijden, passeer een mannetje en glipt tussen twee andere door richting de goal. Stedoco kan niet anders doen dan een nuttige overtreding maken, vrije trap. Uit de vrije trap weet diezelfde Olaf in de 16e minuut de bevrijdende 4-2 te scoren, wat op een bijzondere manier gevierd wordt met iets wat lijkt op een sliding in combinatie met de buikschuiver van good old Pierre van Hooijdonk. Unitas is 4 minuten verwijderd van de overwinning. Vooral Milan, maar ook Sem zorgen ervoor dat Stedoco de aansluitingstreffer niet weet te scoren. Bryan zorgt er, na een lange solo, in de laatste minuut nog voor dat de eindstand op 5-2 komt. Al met al zal iedereen er mee eens zijn dat Unitas als zeer verdiende winnaar uit de strijd is gekomen. Unitas stijgt hiermee met stip van plaats 6 naar plaats 3 op de ranglijst. Maar in deze leuke competitie kan iedereen van elkaar winnen.

Held van de dag!
Even speciale aandacht nog voor iets wat het verslag nooit haalt, maar waar we nu een uitzondering voor maken. Na de wedstrijd worden er nog penalty’s genomen, niet dat daarmee nog iets verandert aan de stand, maar het blijft wel altijd leuk om mee te eindigen. Iedereen kent natuurlijk de Panenka, maar vandaag is “de Joost” geboren en we zijn onwijs blij dat Pieter de camera aan had staan, want dit wil je niet missen! Ik durf te stellen dat er nog nooit op deze manier uit een strafschop is gescoord. Ik ga het niet eens omschrijven maar let op zijn schoen, kijk en zie het zelf! Joost, jij bent (in ieder geval voor mij) de held van de dag! (de video staat op www.regio-voetbal.nl/voetbalmoment, het zou fantastisch zijn als u erop wilt stemmen voor de rubriek, het moment van de week, alvast bedankt!)

Volgende week spelen we uit, we treffen Kozakken Boys JO9-1 op de Zwaaier, aanvang wedstrijd is 10.00 uur. Iedereen is natuurlijk weer van harte welkom!