29 januari 2017 14:00

Steeman, G.

Na een geslaagd oefenprogramma ( 4x winst) was het vandaag weer competitie en was het de vraag of de vorm voldoenden was om Uno Animo te verslaan.
De uitwedstrijd ging met 2-1 verloren, dus er viel nog wat goed te maken.
Vanaf het eerste fluitsignaal was er maar één team dat het wedstrijdbeeld bepaalde en dat was Unitas. Over het gehele veld waren de roodbroeken de baas en door de tomeloze inzet én het verschil in kwaliteit was het de vraag wanneer Unitas ging scoren en hoe hoog zou de score oplopen.
Vooral over de flanken kwamen er legio kansen, maar waar alles klopte bij Unitas waren er twee hele grote tekortkomingen ook :
De eindpass was dikwijls van zeer matige kwaliteit en als die al wél goed was kwam probleem nummer twee om de hoek kijken : Het afronden van de kansen.
Eén keer, in de 44e minuut, toen eerst keeper Ruud Verberk met een goede actie buiten het strafschopgebied van zich liet spreken, hij was het beginstation van de volgende aanval via rechts, waar Jasper Campfens goe doorkwam en haarscherp voorzette op Fabian van Horssen. De 1-0 was geboren. Tevens de ruststand.
De 2e helft was een copie van de eerste helft: legio mogelijkheden en ook grote kansen die allemaal gemist werden.
En je weet wat er kan gebeuren als je hem er zelf niet inschiet….
Juist. En in de 90e minuut kopte Rick van Broekhoven de 1-1 bij de 2e paal binnen.
De scheidsrechter trok er nog wat blessuretijd bij waarin Unitas met man en macht probeerde om toch nog te scoren. Uno Animo verdedigde met man en macht en toen dat een beetje te verhit ging trok de scheidsrechter zijn conclusies en floot af.
Een zuur puntverlies voor Unitas, maar voetbal is voetbal en de bal blijft rond.
Wonden likken en volgende week de mouwen weer opstropen bij JEKA|
Opstelling : Verberk, Pyla, Kibrom, Kiflom,Van Hulst, Boonstoppel©, Chentouf, O.Ulusan, Farhou, Campfens, Van Horssen