Caluwe, M.

Accommodatie

Onbekend

Een fantastische mooie en zonnige dag vandaag met een wederom zeer gedreven Unitas.

Verder een blauwdruk van eerder gespeelde wedstrijden  tegen Uno Animo, Rijn en Zundert : legio kansen die niet benut worden en uiteindelijk het deksel op de neus doordat niet de volle winst wordt behaald, maar een gelijkspel, wat uiteindelijk maar 1 punt oplevert. Dus gezien het spelbeeld van de genoemde wedstrijden hadden er 6 punten meer ingezeten dan het huidige aantal van 37.

De wedstrijd, die gespeeld werd op een erbarmelijk terrein, dat gold natuurlijk voor beide teams, liet goed voetbal nauwelijks toe, zodat er veel duels werden uitgevochten, waarbij het fysiek sterkere Unitas meestal als winnaar uit te voorschijn kwam.

De wedstrijd werd geleid door de belgischescheidrechter Caluwé die duidelijke overtredingen van beide kanten herhaaldelijk wegwuifde, maar zich heel druk  maakte over praten, vermeende schwalbes en dat soort onbelangrijke dingen.

In de eerste helft creëerde Unitas de meeste mogelijkheden, maar die waren niet besteed aan o.a. Jasper Campfens, die zo succesvol was vorige week in Made, Pascal van Delden en Elroy Boonstoppel.

Wel succesvol was verdediger Esey Kilflom die de bal keihard in het dak van het doel kopte na een corner van Enis Ulusan en in de 15e minuut.

Zeelandia werd enkel gevaarlijk als de Unitas-verdediging slordig was in de opbouw, maar zij konden keeper Ruud Verberk nooit verontrusten.

In de 2e helft bleef het beeld hetzelfde en was het enige wat Unitas moest doen : zichzelf belonen door het afronden van de vele mogelijkheden.

In de 2e helft was Chentouf van Horssen komen vervangen, die vanwege een blessure moest afhaken. Het veranderde niets aan het spelbeeld.

Maar daar was nog onze belgische vriend met de fluit. Een opstuitende bal in de “16”kwam tegen de niets vermoedende Esey Kiflom en tot een ieders verbazing ging de bal op de stip.

Ondanks het feit dat ook Zeelandia niets van deze strafschop begreep,  waren ze wel zo verstandig om via Daniël Wissel de 1-1 binnen te schieten.

Saillant detail was dat enige tijd later aan de andere kant hetzelfde gebeurde en de fluit uitbleef.

Misschien niet correct, maar volstrekt begrijpelijk dat er protesten komen en dan is het voor een scheidrechter een fantastisch redmiddel om naar de gele kaart te grijpen.

Het voert echter te ver om de scheidsrechter de schuld te geven van het gelijke spel, Unitas miste tenslotte de vele kansen, maar …..

Vele corners heeft Unitas nog voor het doel van Zeelandia kunnen slingeren, maar het balletje wilde niet vallen, ondanks het inbrengen van nog meer lengte en kopkracht met Yassin Asrih en GordilloClemens.

Zeelandia blij met het gestolen punt en Unitas ontgoocheld door het zoveelste gelijkspel.

Nummer 3 en 4 van de ranglijst verloren en nummer 1 won, dus ziet het ernaar uit dat nacompetitie het hoogst haalbare is deze competitie, alhoewel : je weet maar nooit, want voetbal blijft een raar spelletje.

Dinsdag om 20.00 uur speelt Unitas thuis tegen GRC 14 om de EM cup en zondag is de thuiswedstrijd tegen SARTO>

Opstelling : Ruud Verberk,  Denzel Libretto, EseyKiflom, Mo Kibrom, Stefan van Hulst, Enis Ulusan©, Elroy Boonstoppel, Pascal van Delden, OnurUlusan, Fabian van Horssen, Jasper Campfens.