Zeelandia Middelb. 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 2e klasse E

18 december 2016 14:00

Yren, E.D.E. van

Dit inhaalweekend was nodig omdat deze wedstrijd 2 keer was afgelast op de “knollentuin” van Unitas.

Er kon nu gewoon op het kunstgras worden gespeeld.

In de beginfase leek het er echter op of Zeelandia thuis speelde en niet Unitas.

Heel makkelijk combinerend liep Zeelandia na 9 minuten over hun linkerkant richting de Unitasgoal en maakte Ruben van Winkelhof  de 0-1.

Het slappe begin van Unitas veranderde niet en zo kon het zijn dat ook de 0-2 binnenviel. Dit keer door Daniël Wissel.

Het zag er allemaal zo knullig uit aan Unitas’ zijde en zo simpel van de zijde van Zeelandia.

Dat kon zo niet door gaan vond de technische leiding van Unitas. Zij wisselde Denzel Libretto voor Elroy Boonstoppel. Vanaf dat moment was het gedaan met Zeelandia. Het middenveld ging draaien en Unitas nam het heft in handen. Eerst kreeg Corné van Horiknog 2 keer de kans om met de kop te scoren, maar in de 43e minuut stak Enis Ulusan de mee opgekomen Yoesef  Pyla weg, die geheel voor eigen succes ging en de bal snoeihard de winkelhaak injoeg en zo de 1-2 liet aantekenen.

Eén minuut later zette Elroy Boonstoppel een één-twee op met Fabian van Horssen en schoot de 2-2 met een volley tegen de touwen.

Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft kwam na 10 minuten Yoesef Pylaweer in scoringspositie, maar op 6 meter van de goal werd hij van achter neergehaald, waar iedereen een strafschop in zag, behalve scheidrechter Van Yren uit Zwijndrecht, die er kennelijk een schwalbe in zag.

Dat weerhield Unitas er niet van om constant de aanval te zoeken.

Deed Zeelandia dan niets terug ?

In deze fase konden zij echt alléén maar achteruit lopen en tegenhouden.

In de 56e minuut knalde Pascal van Delden op de knuisten van de Zeeuwse keeper. De aansluitende corner werd door Gordillo Clemens door gekopt naar Pascal van Delden die de bal vol op de slof nam en de bal onhoudbaar in de bovenhoek zag verdwijnen . 3-2

In de 62e minuut onderschepte Elroy Boonstoppel in een centrale positie de bal en passeerde op snelheid 2 tegenstanders en speelde Pascal van Delden aan, die qua fysiek de meerdere was van ook nog eens twee tegenstanders en de 4-2 binnenschoot.

Daarna hield Unitas de controle over de wedstrijd .

De grote bazen op het middenveld , Achraf Chentouf, Elroy Boonstoppel en Enis Ulusan hielden de balans en hadden misschien nog wel een paar goaltjes kunnen verzorgen, maar goed is goed en de stand op de ranglijst geeft volop hoop voor de toekomst.

Opstelling : Ruud VerberkYoesef Pyla, Mo KibromEsey KiflomDenzel Libretto (25. Elroy Boonstoppel), Clemens Gordillo (74. Maxim Kivaka), Achraf ChentoufEnis Ulusan ©, Corné van Horik, Pascal van Delden, Fabian van Horssen ( 85. Hicham Farhou)