Unitas zo1 wint 1e nacompetitie wedstrijd in Empel

Unitas 1

Mannen zondag, 1, 1e klasse/2e klasse 4 nacompetitie

21 mei 2017 14:30

Eijgelsheim, M.F.M.G.

Deze wedstrijd stond in het kader van de nacompetitie voor een plaats in de 1e klasse.

Emplina, uitkomend in de 2e klasse F ( Unitas : 2 E), was als 3e periodekampioen in de nacompetitie terecht gekomen.

Het thuis spelende team moet het vnl. hebben van hard werken en een grote dosis energie dat in de strijd wordt gegooid.

Unitas heeft meer voetbal in huis en dat was al snel duidelijk.

Als Unitas aan voetballen toekwam, kreeg Emplinaproblemen.

Al in de 4e minuut werd een poeier van Pascal van Delden geblokt en in de 6e minuut had de bal best op de stip gemogen toen tegen Fabian van Horssen een overtreding werd gemaakt, maar de scheidsrechter en zijn neutrale assistenten zagen er niets in.

In de 19e minuut stoomde Stefan van Hulst op, kwam dicht bij de goal, maar zijn inzet eindigde tegen de paal.

In de 34e minuut een fantastische één/twee tussen Pascal van Delden en Achraf Chentouf, die alléén voor de keeper verscheen, maar zijn inzet was te zacht en zo kon de keeper redding brengen.

Het aandringende Unitas kreeg in de 39e minuut zijn 3e corner. Enis Ulusan nam hem, Jasper Campfenskopte door en Pascal van Delden liep de bal erin en zo was het vlak voor de rust 0-1. Op dat moment zeker verdiend, want Emplina had één keer op de goal geschoten in de eerste helft.

Na rust ging het bijna mis. Een afstand schot in de hoek en de bal kreeg een rare stuit mee, maar keeper Ruud Verberk, die was gekomen om de 0 te houden vandaag, tikte de bal naast.

De tweede helft werd de wedstrijd qua amusementswaarde een stukje minder, maar Emplinakon geen echte vuist maken en behoudens een paar kleine mogelijkheden voor Jasper Campfens en Pascal van Delden kon Unitas ook niet meer echt gevaarlijk worden. Uiteindelijk was dat ook niet nodig want met dit resultaat is er alvast een stapje gezet richting de volgende ronde, maar dan mag er geen fout worden gemaakt in de thuiswedstrijd a.s. zondag.

Rest no te melden dat Yoesef Pyla , Hicham Farhouen Yassin Asrih  nog in het veld kwamen voor resp. Stefan van Hulst,  Achraf Chentouf en Enis Ulusan.

Verschil maakte het voor Unitas niet, met dien verstande dat de invallers adequaat  hun taak  uitvoerden, zodat Unitas nooit meer in de problemen kwam.

Opstelling : Ruud VerberkGordillo Clemens, Mo KibromEsey Kiflom, Stefan van Hulst, Enis Ulusan©, Onur Ulusan, Pascal van Delden, Fabian van Horssen, Jasper CampfensAchraf Chentouf.

Zondag 28 mei : Unitas – Emplina om 14.30 uur