3 juni 2017 19:00

Souwen, R.A.H.J.

Een eerste klasser ( Beerse Boys) tegen een tweede klasser (Unitas)

Als je niet beter wist zou je zeggen dat het omgedraaid was deze zaterdagavond.

De wedstrijd begon op een ongewoon tijdstip, 19.00 uur, maar qua temperatuur en het goede kunstlicht van Unitas was dat allemaal geen probleem.

Beerse Boys begon wat aarzelend aan het duel en speelde onrustig terwijl Unitas meteen volle bak ging.

Al in de achtste minuut resulteerde dat in een flitsende aanval over de rechterflank waar AchrafChentouf werd gelanceerd door Fabian van Horssen. De afgemeten voorzet volgde en van dichtbij knikte Jasper Campfens de 1-0 binnen.

Een geweldige start.

Unitas bleef de bovenliggende partij al moest Ruud Verberk nog een keertje redden nadat uit een rebound van een vrije bal de bal voor de voeten kwam van Beerse Boys en de bal kon worden ingeschoten.

Daarna was het weer een en al Unitas wat de klok sloeg. Kansen te over :

Fabian van Horssen  2x over het doel o.a. na een assist van Onur Ulusan, een onderschepping van Achraf Chentouf, alléén op doel af, maar ook overgeschoten. Een kopbal van  Jasper Campfens, naast, na een assist van Pascal van Delden. Al deze kansen in 1 kwartier speeltijd.

In de 33e minuut was het wel weer raak, een assist van Fabian van Horssen kwam voor de schietgrage rechter van Pascal van Delden en die rondde in het binnenkantje van het zijnet loepzuiver af . Hij vergrootte de voorsprong naar 2-0.

Uit een corner in de 40e minuut waren de voorwaartsen van Unitas niet scherp genoeg, want er ontstond weer een grote kans die er uiteindelijk niet inging.

Toen kwam in de 42e minuut de slalom van Pascal van Delden die, beide voeten gebruikend, het vijandelijke strafschopgebied binnendrong en daar op sublieme wijze Jasper Campfens in staat stelde om de 3-0 binnen te tikken. Bij zulke acties wacht je eigenlijk op een herhaling, maar helaas : géén TV vandaag.

Deze 3-0 stand stond er met de rust nog.

In de tweede helft viel er wederom geen kans te noteren van Beerse Boys, waar zij af en toe wel wat meer uit hun schulp kropen.

De tweede helft was de helft van Yoesef Pyla . Meerdere keren denderde hij langs de lijn richting hetdoel van Beerse Boys, maar uiteindelijk vergat hij zichzelf te belonen. Hij had zelf kunnen scoren en hij zette Hicham Farhou nog een keer in een kansrijke positie, maar diens schot werd in extremis gered door de doelman.

Het aantal kansen werd, begrijpelijkerwijs, minder en Unitas deed wat het de laatste tijd goed beheerst : controle houden en niks meer weggeven.

Uiteindelijk veranderde er niets meer aan de stand op het scorebord en moet Unitas ervoor kunnen gaan om na lange tijd de eerste klasse weer binnen te stappen.

Maandag volgt de return in Middelbeers om 14.30.

Opstelling : Ruud VerberkYoesef PylaEseyKiflomGordillo Clemens, Stefan van Hulst, OnurUlusanEnis Ulusan(71.Maxim Kivaka),Pascal van Delden, Achraf Chentouf (45. Hicham Farhou), Jasper Campfens, Fabian van Horssen(68. Corné van Horik)