Mannen zondag, 1, 1e klasse/2e klasse 1 nacompetitie

5 juni 2017 14:30

Loontjens, J.P.M.

Unitas kwam niet in de problemen na de overwinning van de vorige zaterdag.

Beerse Boys mocht aftrappen, maar waar een stormloop op het Gorinchemse doel werd verwacht, koos men ervoor om de bal rond te spelen. Misschien om vertrouwen te krijgen of zo, maar zoals zaterdag ook al bleek weet Unitas op de juiste momenten de tegenstander onder druk te zetten, zodat ze fouten gaan maken.

Dat systeem leidde ertoe dat Unitas een vrije bal kreeg op 35 meter van het doel.

Enis Ulusan is de specialist en hij lepelde de bal over de muur naar Esey Kiflom, die van dichtbij  de 0-1 binnenknikte.

Eigenlijk is het dan al gebeurd. Wel moest in de 11eminuut de paal een keertje redding brengen bij Unitas, maar daarna was het steeds weer Unitas, zonder echt aan te dringen, dat mogelijkheden kreeg op meer.

4 man kregen er scoringskansen nl. Fabian van Horssen die met links naast schoot, Jasper Campfenskopte over uit een corner, Achraf Chentouf vergat alléén voor de keeper af te drukken en Pascal van Delden schoot nog tegen de keeper aan.

Ruststand 0-1

Na rust kwam Mo Kibrom voor Stefan van Hulst.

Weer de kansen voor Unitas: Yoesef Pyla kogelde over na terugleggen van Jasper Campfens.

Toch scoorde Beerse Boys in minuut 52 en wel uit een dood moment. De kopbal uit een vrije trap werd door Bart den Otter  omgetoverd in een goal en dus werd het 1-1.

In de 54e minuut schoot Enis Ulusan een directe vrije bal op de lat en in de 59e stuitte Pascal van Delden op de keeper.

In de 60e minuut kwam Yazzin Asrih voor Fabian van Horssen en in de 64e minuut schoot Pascal de bal in de handen van de keeper.

Even nadat Yoesef Pyla in het zijnet had geschoten kwam Maxim Kivaka nog Achraf Chentoufvervangen.

In de 86e minuut probeerde de vrijgespeelde Pascal van Delden het nog met een stiffie, maar 2 minuten later was het toch raak.

Na in 2 instanties het kopduel in zin voordeel te beslissen regelde Jasper Campfens toch  dat de bal voor de schietgrage voetjes van Pascal van Delden terecht kwam en die wist goed raad met deze situatie en scoorde de 1-2.

Dit was in de 88e minuut.

De indrukwekkendse minuut was de 89e. Toen werd Yazzin Asrih met luid applaus van het veld gehaald. Een publiekswissel dus ondanks het feit dat er niemand meer in mocht.

Deze 40-jarige speler heeft heel veel voor het team betekend, zowel in de basis als op de bank in de 2 jaar dat hij een roodbroek mocht zijn.

Meteen hierna hield de scheidsrechter het voor gezien en kon Unitas een feestje gaan bouwen.

Opstelling : Ruud VerberkYoesef PylaGordilloClemens, Esey Kiflom, Stefan van Hulst, Elroy Boonstoppel, Enis Ulusan©, Pascal van Delden, Achraf Chentouf, Jasper Campfens, Fabian van Horssen.