Unitas verliest na 11 wedstrijden in boeiende derby tegen Arkel de ongeslagen status

Unitas 1

3 - 4

Arkel 1

Tim Mehl (scrimmage)
1'
44'
Mike Venderbos (achter standbeen)
64'

Mannen, 1, 4e klasse D

16 december 2017 15:00

Verlies, dat woord had de ploeg van trainer Hans Bos dit seizoen nog niet vaak in de mond gehad. Na 10 wedstrijden stonden de Roodbroeken met 8 punten voorsprong fier bovenaan in 4D. Na gisteren is dat gelukkig nog zo, maar zijn de eerste 3 verliespunten een feit en heeft de ploeg voorlopig ook de technisch vaardige speler Enes Zencirkiran verloren. Dit gebeurde allemaal in de boeiende topper tegen het goed en fel spelende Arkel op een mooi gevuld Sportpark Molenvliet.

Gouden start
De pupil van de week Flynn Stavast had net zijn doelpunt gescoord en een minuut later was het weer raak voor de Roodbroeken, maar deze telde wel mee. Unitas wist al gelijk te scoren in de eerste aanval en in een scrimmage was het Tim Mehl die de 1-0 heel snel op het scorebord te zetten. Unitas leek op rozen te zitten en speelde het eerste kwartier goed voetbal door mooie combinaties te laten zien. Arkel was echter gebrand om een goed resultaat te halen en moesten ook wel en konden zich geen verlies veroorloven om aan te blijven haken. Dit lieten ze ook zien en veel duels werden dan ook gewonnen door de boys uit Arkel. Unitas kwam meer onder druk te staan en nu was het Arkel dat uit een scrimmage na 17 minuten de gelijkmaker scoorde.

Sterker Arkel, Unitas betere kansen
Arkel had wat meer de bal en was wat sterker dan de Roodbroeken. Unitas had echter een aantal goede combinaties in huis en 2 minuten na de gelijkmaker was daar bijna weer de voorsprong voor Unitas. Enes Zencirkiran zette een mooie aanval op via Rudy Schrijver en de bal kwam aan de linkerkant bij Mike "V" Venderbos. Zijn voorzet bij de 2e paal kon net niet binnengetikt worden door de naar binnen gekomen IJsbrand van Eldik en via een verdediger was het een corner voor de Roodbroeken. Arkel bleef ook aanvallen en na een afgeslagen bal was het via een afstandsschot Remi Schuurman die de voorsprong voor Arkel in de 38e minuut op het scorebord bracht; 1-2.

Gelijkmaker en blessure
Unitas kreeg een zware slag te verwerken, maar 1 minuut voor rust kwam het toch op een gelijke stand, nadat Enes Zencirkiran een actie in huis had en vanaf 18 meter, via een verdediger van Arkel, schoot en  de bal over de keeper in het net zag gaan; 2-2. Helaas kwam hij bij het vieren van de gelijkmaker ongelukkig in botsing met een ploeggenoot en moest hij er met een zware enkelblessure vanaf. Mike "V"zag een minuut later nog zijn schot net naast gaan en zo bleef het 2-2 tot de rust.

Commotie
In de rust was het onrustig in de kleedkamer van de Roodbroeken door de zware blessure van Enes en een incident met onze gerespecteerde vlagger Jan. Het was keeperstrainer John van der Wal die de plek van Jan aan de zijlijn overnam. Dit alles deed de ploeg van trainer Bos geen goed en zeker niet omdat Arkel lekker in de wedstrijd zat.

Goals en Van Horik
De 2e helft was nauwelijks 4 minuten bezig of de Roodbroeken keken alweer tegen een achterstand aan nadat Corne van Horik (Zoon van onze Snor) zijn oude team te snel in de problemen bracht. Unitas deed er alles aan om de achterstand weer om te buigen, maar Arkel speelde solide en gaf weinig kansen weg. De gelijkmaker viel gelukkig toch en in de 64e minuut was er een prachtige goal van good old Mike "V" die de bal vanachter zijn standbeen in het goal kreeg en zo op een prachtige manier de 3-3 binnen prikte. Helaas voor de Roodbroeken was daar weer, te snel, uit een counter en slim uitgespeelde aanval van Arkel, Corne van Horik die de winst voor Arkel bijna veilig stelde en de 3-4 te maken. De Roodbroeken hadden nog de pech dat Nabiel Adachour de lat in plaats van het net raakte, 2 minuten voor tijd, na een mooie pass van Naser el Mousati. De Roodbroeken leden hun eerste verlies dit seizoen in een heel antrekkelijke wedstrijd en staan nu nog 5 punten voor op Arkel. Hoe komen beide ploegen straks de winterstop uit en wat wordt het op deze manier nog een spannende 2e helft van deze leuke competitie in 4D.