4 - 1

Unitas 1

Mannen, 1, 4e klasse D

24 februari 2018 15:00

Zaterdag was een koude dag voor de Roodbroeken. Na 90 minuten voetbal kregen de Roodbroeken een lesje in effectiviteit, maar daar moet wel bij vermeld worden dat de gastheren mede geholpen werden door een aantal individuele fouten van Unitas als wat vreemde beslissingen van de leidsman die vandaag zijn 730e wedstrijd floot. Na 90 minuten was het echter 4-1 en heeft ASV Arkel, na 15 wedstrijden, de koppositie overgenomen en doen meerdere ploegen weer mee in de strijd om de titel.

Sterk Unitas
Al in de 1e minuut kreeg Unitas een goede mogelijkheid, nadat Nabil Adahchour en Rida Assaban goed druk zetten op de verdediging van Groot-Ammers en de bal wisten te veroveren. Rida stuurde gelijk Ismael weg en die kreeg een mogelijkheid, maar zag zijn inzet in het zijnet belanden. De Roodbroeken speelden goed en in een hoog tempo. In de 13 minuut was er nog een kleine mogelijkheid voor de Roodbroeken in de kluts na een voorzet vanaf links, maar ook deze inzet ging er niet in.

Voorsprong gastheren
Groot-Ammers liet zich pas in de 15e minuut zien, nadat een lange cross-pass vanuit de verdediging achterin bij Unitas verkeerd werd ingeschat. De rechtsbuiten kreeg hierdoor de bal en trok de bal terug vanaf de achterlijn op de geheel vrijstaande middenvelder. Die kon vanaf 11 meter vrij uithalen; 1-0. De Roodbroeken waren van slag en 2 minuten later was het, nu via de linkerkant, dankzij slap verdedigen 2-0. Dit was een klap voor Unitas, maar ook een wake-up call.

Cruciale beslissing
Unitas moest wat terugdoen en deed dat ook in de 25e minuut. Mike Venderbos werd in de 16m1 gevloerd en de leidsman zag daar een pingel in. Rida Assaban scoorde vanaf 11 meter de aansluitingstreffer, maar deze werd afgekeurd, omdat volgens de leidsman er spelers van Unitas en Groot-Ammers te vroeg inliepen. De pingel moest over en deze keer wist de keeper de inzet van Rida te keren en ook zijn rebound ging er niet in. Unitas was nog volop in de emotie en aan de andere kant was het direct wel raak na wederom een uitbraak en was het 3-0. Unitas probeerde nog wat terug te doen voor rust, maar de enige noemenswaardige actie was een actie van IJsbrand van Eldik. Hij had een actie in de 16m1 en wilde uithalen, maar hij werd vol in zijn rug gelopen. Helaas werd een 2e (3e) pingel Unitas niet gegund en zo was de ruststand 3-0, in plaats van 2-1.

Kansen missen
In de 2e helft probeerde Unitas de aansluitingstreffer te maken en in de 48e minuut was er een strakke pass van Martin Bos die Mike V wegstuurde en die besloot om de bal gelijk over de keeper te schieten, maar zijn inzet miste net de juiste finesse en belandde daardoor op de lat. In de 58e minuut was er een goede kans voor Naser El Mousati, na een goede voorzet van de in de 2e helft beter spelende IJsbrand van Eldik, echter hij schoot vanaf 11 meter op de keeper. Waar Unitas faalde om te scoren daar was het aan de andere kant voor de 4e keer wel raak, nadat een onterechte corner werd gegeven en hieruit gescoord werd, nadat keeper Owen Verduijn eerst nog miraculeus redding wist te brengen, maar de rebound werd wel verzilverd; 4-0.

Irritaties
Unitas probeerde tegen te scoren en via een aanval opgezet door Naser El Mousati en een kaats van Mike V, kwam de bal bij de reeds ingevallen Younes Balhagi die vanaf 20m1 hard uithaalde en de bal via de keeper wel/niet over de lijn ging. Volgens de scheidsrechter i.i.g. niet en zo bleef het 4-0 en raakten de Roodbroeken steeds geïrriteerder. In de 68e minuut was het dan wel echt raak en was het een goede steekbal van Rida Assaban op IJsbrand van Eldik die hard inschoot en de keeper kon zijn inzet nog keren, maar de goed meegelopen Naser El Mousati wist de 4-1 binnen te schieten.

3e verliespartij een feit
In de 75e minuut leek het voor Unitas nog slechter te worden en gaf de leidsman een pingel wegens vermeend hands van een Roodbroek. Keeper Owen Verduijn wist met een katachtige duik redding te brengen en voorkwam de 5-1 op het niet aanwezige scorebord. In de 77e minuut was er wederom een voorzet van IJsbrand, maar Mike V zag zijn punter over het doel gaan. In de 87e minuut was er nog wel een prachtige actie van de ingevallen Fadelme Elonga die een goede uittrap van Owen op kracht wist te verzilveren en de bal hard onderkant lat binnen leek te schieten, maar de bal stuitte schijnbaar achter de lijn, de goal uit en ook dit keer werd de bal niet geteld. Zo bleef het 4-1 in Groot-Ammers en kreeg Unitas het deksel voor de 3e keer dit seizoen op de neus en staat het nu 2e achter ASV Arkel dat wel won. Zo blijft het wel spannend aan de top in 4D.