Rida Assaban (schot)
82'

Mannen, 1, 4e klasse D

5 mei 2018 15:00

Een waar doelpuntenfestijn gisteren op Sportpark Molenvliet waar Unitas Zaterdag met grote cijfers won van MVV '58 en de ploeg uit Meteren met 7-2 naar huis ging. De thuisploeg had in de eerste helft echter grote moeite met de jonge ploeg uit Meteren die Unitas goed onder druk zetten en zelfs op voorsprong kwamen. In de 2e helft bleek Unitas over de langste adem te beschikken en zette het alsnog een monsterscore op het scorebord en kon de, voor vandaag aangepaste staf, met een brede glimlach van het veld aflopen. Doordat Groot-Ammers de topper tegen VVAC verloor staan de Roodbroeken voorlopig nu weer op de, voor de nacompetitie belangrijke, 2e plek 6 punten achter koploper Arkel.

Gevaarlijk begin MVV '58
De bezoekers begonnen goed aan de wedstrijd en zetten de Roodbroeken direct op eigen helft onder druk en kregen de beste kansen. Unitas had hier in het eerste kwartier moeite mee, maar paste de organisatie aan en kwam wat beter in de wedstrijd. Inmiddels stond de ploeg, niet voor de eerste keer dit seizoen, alweer met 0-1 achter nadat MVV '58 in de 5e minuut gebruik kon maken van de desorganisatie binnen de ploeg van de Roodbroeken. Dat het geen grotere achterstand werd was te danken aan 2 fenomenale reddingen van keeper Owen Verduijn. In de 12e minuut kwam er door goed druk zetten van de in vorm zijnde Mike "V" Venderbos en Naser el Mousati de eerste mogelijkheid voor de Roodbroeken en dit was gelijk raak, omdat Naser el Mousati de bal afpakte en direct breed gaf op de vrijstaande en tijdig meegelopen IJsbrand van Eldik die de 1-1 binnen schoot.

Wederzijdse kansen
Nu waren het de Roodbroeken die de beste kansen kregen in deze fase en in de 26e minuut kwam Naser el Mousati alleen voor de keeper na een mooie pass van Enes Zencirkiran. Naser omspeelde de keeper, maar de bal werd nog verdedigd door een speler van MVV '58. Een minuut later had Nabiel Adahchour een prachtige pass in huis op Mike V, maar ook deze mogelijkheid werd niet verzilverd. Unitas bleef kansen krijgen en in de 28e minuut was er een goede snelle ingooi aan de linkerkant van Enes Zencirkiran op Naser el Mousati die de bal prachtig over de keeper wipte, maar de bal ging er via de binnenkant van de paal niet in. Een minuut later was het wel raak nadat Nabiel Adahchour een wereldpass gaf op IJsbrand van
Eldik die prachtig de bal over de keeper lobte en de 2-1 binnen schoot. MVV '58 raakte echter niet van de wijs en kreeg zelf ook kansen en in de 30e minuut stond er, gelukkig voor de Roodbroeken, niemand van MVV'58 bij de 2e paal om een lage voorzet binnen te schieten. 3 minuten later kwam Unitas wederom goed weg nadat de bal hard op de lat werd geschoten en de bal op de lijn weer het veld binnen ging. Een goal hing in de lucht en de gelijkmaker viel dan ook in de 35e minuut en werd het 2-2. Unitas kreeg 2 minuten voor rust, na een goede aanname en steekpass van Mike V op IJsbrand van Eldik nog de mogelijkheid op de voorsprong, maar IJsbrand zag zijn inzet door de keeper gered worden en zo bleef het 2-2 tot de rust.

Sterker Unitas
De Roodbroeken kwamen beter uit de kleedkamer dan voor het beginsignaal en kregen gelijk kansen op de voorsprong. In de 51e minuut was er een voorzet van Enes Zencirkiran op de wederom sterk spelende Martin Bos die mee opgekomen was, maar net over kopte. Martin Bos stond 5 minuten later wel aan de basis van de 3-2 voorsprong, nadat zijn crossbal op Mike V, die het kopduel won van zijn directe tegenstander, belandde bij de vliegensvlugge IJsbrand van Eldik die op een prachtige manier Naser el Mousati wegstak en hij schoof koelbloedig de bal langs de keeper en scoorde 3-2. 2 minuten later was het wederom IJsbrand van Eldik die de bal op Naser el Mousati gaf die via een prachtige actie de 4-2 maakte. In de 62e minuut was er een korte corner aan de rechterkant van IJsbrand die Naser aanspeelde die met 2 prachtige sleepbewegingen, a la Brian Laudrup, de 5-2 maakte en zijn 3e van vandaag binnen schoot. Unitas was nu de bovenliggende partij, maar MVV '58 kwam er af en toe nog gevaarlijk uit en in de 74e minuut moesten Boaz Helderman en Rudy Schrijver tijdig ingrijpen en kwam de bal bij Nabiel Adahchour die de bal op Mike V gaf. Hij zocht de combinatie met de onhoudbare Naser el Mousati en die gaf Mike V de kans om de 6-2 binnen te schieten en Mike V deed dat ook. in de 78e minuut was er een goede actie van de ingevallen Fadelme "Fafa" Elonga die Mike V wegstuurde en die schoot de bal wonderschoon met buitenkant schoen op de lat. De goed ingevallen Rida Assaban beloonde zichzelf en het team door in de 83e minuut een wonderschoon doelpunt te maken doordat hij de bal om de keeper krulde en de bal via de binnenkant van de paal in het net belandde en op deze manier de eindstand van 7-2 op het scorebord zette en Unitas weer op de 2e plaats staat.