3 - 0

Zuilichem 1

Mannen, 1, 4e klasse D

14 april 2018 15:00

Unitas Zaterdag deed, net als de andere ploegen in de top 3 van de 4e klasse D, goede zaken en pakte thuis 3 punten tegen Zuilichem. Op een zonovergoten Sportpark Molenvliet zette de ploeg van trainer Hans Bos de eerdere misstap tegen Zuilichem in een goede wedstrijd recht en won het overtuigend met 3-0. De stand blijft dus ongewijzigd in de top 3 en wordt het met de week steeds spannender.

Aantrekkelijke eerste helft
Het werd een leuke wedstrijd voor de bezoekers en Unitas kreeg de eerste mogelijkheden al snel, nadat de in vorm zijnde Mike "V" Venderbos, de bal al in de eerste minuut diep gaf op IJsbrand van Eldik en zijn voorzet belandde met een stuit bij Naser el Mousati. Hij wilde volleren, maar hij raakte de bal helaas niet goed. Een goede strakke corner van Naser el Mousati in de 4e minuut belandde op het hoofd van Younes Balhagi, maar hij kopte over. Ditzelfde scenario deed zich voor in de 17e minuut, maar nu was het Nabil Adahchour die de bal niet goed op het hoofd kreeg. Zuilichem schakelde razendsnel om en bleef constant met dreiging spelen door hun 2 snelle aanvallers. In de 20e minuut was daar een gevaarlijk moment en had de spits iets teveel tijd nodig om te schieten en kon de sterk spelende Martin Bos er op tijd tussen zitten om dit schot te blokken. Nu was het Unitas echter wat zeer snel omschakelde vanuit deze mogelijkheid voor Zuilichem en gaf Tim Mehl de bal goed mee aan Younes Balhagi die snel naar het doel van Zuilichem liep. Hij omspeelde zijn tegenstander, maar schoot op de keeper. De rebound legde hij keurig af op de goed meegelopen Mike V en die schoof zijn 1e van vandaag binnen; 1-0.

Gevaarlijk
Zuilichem bleef echter voor gevaar zorgen en de Unitas defensie, onder leiding van Nasredinne el Khalki,  moest het koppie er steeds bij houden. Dit deden ze prima en in de 24e minuut was Tim Mehl op tijd met een ingreep om het gevaar van Zuilichem te neutraliseren. In de 35e minuut moest keeper Owen Verduijn zijn kunsten vertonen op een laag schot van Zuilichem en hij strekte zich helemaal uit en tikte de bal corner. In de 43e minuut was het Boaz Helderman die goed ingreep op een wederom snelle counter van de Rood-zwarten. Zo bleef het 1-0 met de rust.

Legio kansen
De Roodbroeken wisten dat een marge van 1 goal niet genoeg was en gingen op zoek naar een 2e goal. In de 50e minuut was er een mooie actie van Nabil Adahchour, maar die schoot op de keeper. De rebound was voor de zeer nuttig spelende Naser el Mousati en die zag zijn inzet op de paal belanden. 10 minuten later was het Younes Balhagi die een voorzet van Tim Mehl over kopte. Twee minuten later was het wel raak nadat Tim Mehl een mooie pass gaf op Mike V, die een heerlijke pass "Cruyffiaans" met buitenkant schoen gaf op Younes Balhagi en die zag de keeper op zich afkomen. In de scrimmage die volgde bleef de bal liggen en was Mike V er als de kippen bij om alleen op het doel af te lopen en zijn 2e en de 2-0 binnen te tikken. De buit moest nu binnen zijn voor de Roodbroeken. In de 71e minuut was het Zuilichem wat echter nog een schot op de lat zag belanden en zo voorkwam de dwarsligger de aansluitingstreffer voor de bezoekers.

Belangrijke overwinning
Het bleef een leuke wedstrijd en Unitas bleef de meeste en beste kansen houden. Aan de andere kant moesten de goed ingevallen Job Lanting en Nasredinne el Khalki nog 2x goed ingrijpen om nog mogelijkheden voor Zuilichem te voorkomen. In de 83e minuut was er een mooie combinatie tussen de sterke Fadelme Elonga en Nabil Adahchour, die een meesterlijke pass gaf op Mike V die vandaag zijn hattrick kon scoren. Die eer kreeg hij vandaag echter niet want zijn inzet was een makkelijke prooi voor de keeper. De 3-0 viel alsnog nadat IJsbrand van Eldik, door goed doorzetten van Younes Balhagi, de bal met passie in de korte hoek knalde. Een op papier lastige horde was door Unitas genomen en zo blijft de ploeg koploper Arkel op een kleine afstand volgen.