... (schot)
88'

Mannen, 1, 4e klasse D

21 april 2018 15:00

Unitas Zaterdag beleefde onder zomerse omstandigheden zijn Waterloo in Kerkwijk als het gaat om het kampioenschap in klasse 4D. In deze cruciale laatste fase maakte de ploeg van trainer Hans Bos een grote misstap en doet het in principe niet meer mee om de titel en zal de jonge ploeg snel moeten herstellen om zich te gaan richten op de 2e plaats. Collectief falen is de juiste omschrijving van deze enorme onnodige zepert van vandaag. De ploeg staat nu derde en kan zich op gaan maken voor de nacompetitie.

Onmachtig Unitas
Op papier leek het vandaag een makkie voor de Roodbroeken, echter bleek dit enorm tegen te vallen. Unitas begon niet goed aan de wedstrijd en de beste kansen waren er in het eerste kwartier voor de gastheren. In de 8e minuut moest Martin Bos tijdig ingrijpen om een grote mogelijkheid voor Kerkwijk te voorkomen. In de 11e minuut werd het bijna 1-0 voor Kerkwijk, maar de spits schoot de bal voorlangs ipv tegen het net. Unitas kreeg wel steeds meer balbezit, maar was in een te laag tempo zoekende naar de vrije man, die steeds maar niet gevonden kon worden. In de 30e minuut was er een voorzet van IJsbrand van Eldik, maar was de inzet van de hardwerkende Younes Balhagi te slap om echt gevaarlijk te worden. Kerkwijk bleef prima overeind en kreeg in de 39e minuut een grote kans om nu wel op voorsprong te komen. Keeper Owen Verduijn redde echter prima in de gevaarlijke 1 tegen 1 situatie met de spits en voorkwam dat de Roodbroeken nog voor de rust op achterstand kwamen. Unitas kreeg toch de kans om zelf een goal te maken, nadat Enes Zencirkiran middels een vrije trap het hoofd van Younes Balhagi wist te vinden. Hij raakte de bal echter nauwelijks en de bal ging naast.

Deksel op de neus
In de 2e helft leek het er even op dat de Roodbroeken zich gingen beseffen dat ook deze wedstrijden gewonnen moesten worden om aan het eind van de rit met een prijs in handen te staan en werd de ploeg iets gevaarlijker. In de 52e minuut onderschepte Job Lanting een aanval van Kerkwijk en stuurde IJsbrand aan de rechterkant weg. Hij legde de bal prima terug op de goed meegelopen Naser el Mousati, maar die knalde over het doel. Unitas bleef wat aandringen maar kreeg geen grote kansen. Net als in de 1e helft waren de beste kansen voor Kerkwijk en in de 77e minuut was het aan Boaz Helderman te danken dat de 1-0 niet op het scorebord kwam, want hij blokte een schot tijdig vlak voor het doel van Unitas. Vanuit de corner die volgde was er een wereldredding nodig van keeper Owen Verduijn die op een fabelachtige manier een inzet voor de lijn te keren. Unitas speelde met vuur en moest meer gas gaan geven. In de 80e minuut was er een mooie pass van Enes Zencirkiran op Naser el Mousati en die gaf de bal op Younes Balhagi voor. Die had vandaag de pech dat de keeper zijn inzet pakte. Een minuut later was het Enes Zencirkiran die een bal hard over het doel van Kerkwijk schoot. Ook Naser lukt het in de 83e minuut niet om de score te openen en zag zijn inzet naast gaan. De tijd begon te dringen en een gelijkspel leek het hoogst haalbare voor de Roodbroeken, maar Kerkwijk ging er zelfs nog met de winst vandoor 5 minuten voor tijd, nadat een scrimmage uit een corner hard binnen geschoten werd en de Roodbroeken puntloos naar huis lieten keren.