... (schot)
50'

Onder 11, JO11-1, 1e klasse 03

30 september 2017 9:00

Unitas JO11-1 heeft de koppositie in de Eerste Klasse 03 gepakt. In en tegen Hardinxveld was Unitas heer en meester: 1-4.

Unitas had in de openingsfase balbezit en zocht de aanval. Onder meer Chisom en Dion lieten zich een aantal malen voor het doel zien, maar tot echt gevaar kwam het nog niet. Aan de andere kant was de eerste grote kans van de wedstrijd te noteren. De sterke linksbuiten van Hardinxveld zocht de spits, maar Boyd kwam attent uit, verkleinde zijn doel en redde op de inzet van de spits. Hoewel Unitas lang niet zijn beste eerste helft van het seizoen speelde, was het krachtsverschil enorm. De thuisploeg werd 25 minuten lang met de rug tegen de muur gezet en mocht slechts van geluk spreken dat het veldspel niet in een forse achterstand werd uitgedrukt. Chisom schoot net naast, Umut's inzet werd wonderwel gered door de keeper en Dion ontbeerde het ook enkele malen aan domweg geluk. Verdedigend vormden Sven, Pepijn en Chisom voorts een ijzersterk blok. Uiteindelijk brak Dion de score open. Zijn eerste poging werd nog geblokt, waarna de bal voor zijn linker viel en hij snel en strak in de verre hoek uithaalde: 0-1. Boyd ging enkele minuten later nog languit naar de verre hoek voor een inzet en Sven was met enkele afstandschoten nog dichtbij, maar de ruststand was mild.

De tweede helft was koud begonnen toen Unitas de score verdubbelde. Sven zag zijn schot geblokt, waarna Umut de bal in het strafschopgebied oppikte en knap uit de draai de bal in de verre hoek krulde: 0-2. Het was vrij pover wat Hardinxveld daar tegenover stelde. Het ontbrak de thuisploeg simpelweg aan kwaliteit om het Unitas echt lastig te maken en Unitas zocht naar momenten om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Dat gebeurde op beeldschone wijze. Umut werd door Dion gelanceerd en kwam één-op-één met de keeper, bleef ijzig kalm en stiftte de bal langs de keeper: 0-3. Unitas nam gas terug, speelde de bal rond en maakte mooie acties. Zo draaide Hugo een paar keer mooi weg, gaf Bryan een paar scherpe voorzetten en liet Dion enkele fraaie technische hoogstandjes zien. Hardinxveld op haar beurt kwam er ook een paar keer goed doorheen. Meerdere keren werd Boyd getest en leek een treffer in de maak, maar Boyd hield met enkele formidabele reddingen zijn doel schoon. Umut completeerde vervolgens met zijn derde van de ochtend zijn tweede hattrick van het seizoen; Sven ging op avontuur, passeerde op snelheid over de linkerkant een man of 3 en besloot met een scherpe voorzet, die Umut keurig binnen tikte: 0-4. Het slotakkoord was  voor Hardinxveld. De sterk spelende spits van de thuisploeg wist in de laatste minuut Boyd dan toch te verschalken met een mooi geplaatst schot: 1-4.