1 - 1

Sleeuwijk 1

3 oktober 2017 20:00

Vanavond moest de ploeg van trainer Hans Bos thuis aantreden tegen de 3e klasser Sleeuwijk in de strijd om de Em-cup.
Sleeuwijk begon gelijk de aanval te zoeken en de eerste 10 minuten waren voor de gasten. Unitas was even zoekende naar de juiste organisatie en keeper Owen Verduijn moest al binnen 4 minuten 2x redding brengen.

Vroege voorsprong
Het waren echter de Roodbroeken die na een foute pass van Sleeuwijk de bal wisten te onderscheppen via de met veel dreiging spelende Naser El Mousati. Hij maakte een snelle actie en omspeelde een verdediger en wist de bal knap langs de uitkomende keeper het net in te schuiven. Unitas had de juiste organisatie gevonden en ging ook steeds beter spelen. Het technisch begaafde middenveld van de Roodbroeken lieten een paar mooie aanvallen zien. In de 16e minuut was daar voor Mike Venderbos de kans op 2-0 nadat, via een goede aanval opgezet door Younes Balhagi en een voorzet van Fadelme Elonga, de bal tegen de keeper werd geschoten. Achterin speelde Nasredinne El Khalki wederom een sterke 1e helft. Unitas kreeg nog een aantal kansen, maar wist niet meer te scoren waardoor het maar 1-0 bleef.

Slordiger Unitas
In de 2e helft waren er 4 wissels voor Unitas en was de ploeg weer een tijdje zoekende naar een goede organisatie. Sleeuwijk werd wat sterker en in de 57e minuut moest keeper Owen Verduijn gestrekt op een inzet van Sleeuwijk. 10 minuten later was daar bijna de gelijkmaker, maar de voorzet vanaf de rechterkant van Sleeuwijk werd niet verzilverd. Sleeuwijk scoorde niet en toen was het Unitas weer wat de kansen kreeg. In de 67e minuut was er een mooie aanval via een actie van Nabil Adachour die 2 man uitspeelde en de bal tussendoor op Younes Balhagi gaf, die de bal net iets te ver voor zich uit speelde en over schoot. Een minuut later waren het wederom de Roodbroeken die via een goede pass van de ingevallen Pieter Koster op de bijna ongrijpbare IJsbrand van Eldik gaf. Zijn voorzet kwam bij de Turkse "Messi" Enes Zencirkiran, maar hij schoot hard via de keeper in het zijnet. Vanuit De corner die daarop volgde was het, na goed druk zetten van Enes, Mike Venderbos die bijna de 2-0 maakte, maar op de keeper schoot.

Gelijkmaker
Na deze fase was het Sleeuwijk wat steeds meer kansen kreeg en Sleeuwijk in de 71e minuut eerst nog naast kopte en keeper Owen Verduijn redding bracht, na een slippertje in de Unitas verdediging, viel de gelijkmaker dan toch in de 78e minuut door een mooie kopbal. In de laatste minuut was er nog een mooie combinatie tussen Enes en IJsbrand, echter zagen IJsbrand en zijn team zijn schot voorlangs gaan. Zo bleef het 1-1 op Sportpark Molenvliet.