-

Unitas JO9-2

3e klasse 07

30 september 2017 8:30

Na 3 verloren bekerwedstrijden tegen hoger geplaatste JO9-1 teams en een gelijkspel in een oefenwedstrijd tegen competitiegenoot Alblasserdam startte vandaag voor onze jongens en dames van JO9-2 ook eindelijk de competitie. Een competitie die geen competitie is, maar een serie wedstrijden, want in Zeist heeft men besloten dat het niet belangrijk is dat je wint maar dat je plezier hebt. Derhalve worden er officieel geen uitslagen en standen meer bijgehouden. Een nobel streven, maar toch was het extra plezierig dat er vandaag na 4 wedstrijden een keer werd gewonnen.

Op het kunstgras van Sportpark De Roef vond vandaag, in navolging van de Bundesliga, een primeur plaats. Voor het eerst stond een wedstrijd van ons JO9-2 team onder begeleiding van een dame. De in het lichtgevend groen geklede spelbegeleidster floot overigens een foutloze wedstrijd.

Nadat zij voor het eerst had gefloten leek het erop dat Unitas een lastige wedstrijd tegemoet zou gaan, want na een paar minuten wist thuisclub Sleeuwijk al de bal achter onze gehelmde doelverdedigster Charity te krijgen. Maar direct daarna antwoordde de op het middenveld geposteerde Flint. Met een droge schuiver maakte hij de gelijkmaker. Daarna was het Unitas dat de klok sloeg. Max was voorin levensgevaarlijk en creëerde kans op kans. Mats liep vrij waar hij kon, en verdedigster Fleur was niet op haar eigen helft te vinden. Het middenveld werd beheerst door Flint en Joël met daarachter Flynn als laatste slot op deur, zodat Charity bijna niets te doen kreeg.

Een schot van Flynn werd nog net tegengehouden door de Sleeuwijk-keeper maar Max was er als de kippen bij om het laatste zetje te geven en Unitas op voorsprong te zetten. Net voor rust was het diezelfde Max die handig snel een corner indribbelde en met een schot de keeper kansloos liet. Met  een geruststellende 3-1 voorsprong zochten we de limonade op. In de rust hamerde coach Thomas en leider Anton nogmaals op de veldbezetting.

Dat dat niet helemaal bij iedereen in zijn oren was geknoopt, bleek uit een counter van Sleeuwijk na een corner van Unitas 2-3. Voordat Sleeuwijk hoop kon krijgen, pegelde Joël direct de 2-4 binnen. Door een slimme uitbal van Mats met een mooie assist van Joël, wist Fleur gelijk de 2-5 binnen te prikken. Sleeuwijk deed vlak voor de time-out nog wat terug 3-5.

In de time-out had coach Thomas een cornervariant aan de spelers geleerd. Bij de eerste de beste corner werd dat in de praktijk gebracht. De corner werd genomen door Max, doorgekopt bij de eerste paal door Flint, en de bij de tweede pal opgestelde Mats kon de bal met zijn strottenhoofd binnen de palen duwen. Een doelpunt uit het boekje (van Thomas).

Flint, die toch al een puike wedstrijd speelde, bekroonde zijn wedstrijd door een voorzet van Joël snoeihard binnen te koppen: 3-7. Helaas was het slotakkoord voor Sleeuwijk dat uit wanhoop de bal naar voren schoot en de bal pardoes in het doel van Unitas zag belandden.

Een prima wedstrijd van ons “jeugd onder negen twee” team, waarbij tegenstander Sleeuwijk er met 7-4 nog genadig van af kwam. Uiteraard was er een hoop plezier in de Unitas-kleedkamer. Net iets meer dan de weken ervoor!!!