... (e.d.)
48'

Mannen, 3, 4e klasse 09

2 december 2017 12:30

Na een indrukwekkende minuut stilte begonnen beide ploegen onder barre omstandigheden aan hun voorlaatste duel voor de winterstop. Het gat tussen beide ploegen is op dat moment 5 punten in het voordeel van de akkerlanders.

Hardinxveld komt beter uit de startblokken dan Unitas, dat slordig aan de wedstrijd begint en moeite heeft om de bal in de ploeg te houden. Een doelpunt hangt in de lucht en in de 6e minuut is het dan eindelijk raak: een klein moment van verslapping in de achterhoede bij Unitas maakt het Hardinxveld mogelijk een harde lage voorzet te geven die Sakis Terzidis op ongelukkige achter zijn eigen doelman werkt. Diezelfde doelman speelt enkele minuten later een bal pardoes in de voeten van een Hardinxveld-spits, maar toont zich in de daaropvolgende 1-op-1 situatie de betere. Het zou een keerpunt in de wedstrijd betekenen.

De Unitas defensie herstelt zich, evenals doelman Robin Linders. Met de entree van Hanke van Drenth wint Unitas de slag op het middenveld. De doorgewinterde middenvelder zorgt met zijn power en felheid voor problemen bij de mannen uit Hardinxveld. Unitas is vanaf minuut 15 de bovenliggende partij en zou geen moment meer in de problemen komen. Nadat de Hardinxveldse doelverdediger al een aantal keer getest is wordt het goede spel van de roodbroeken in de 30e minuut dan eindelijk beloond. Na een goede combinatie op de linkerflank verlegt Rob Romijn het spel met een splijtende pass en vindt Alexander de Beun, welke zich veel te snel toont voor de trage Hardinxveld-defensie. Na een indrukwekkende sprint van 40 meter faalt hij oog in oog met de doelman niet: 1-1.

Hardinxveld weet zich geen raad met de hechte defensie van de Gorcumers en moet in minuut 37 opnieuw een doelpunt incasseren als een verdediger een harde lage voorzet van uitblinker Mitchell van Willigen onder druk van Hanke van Drenth op knullige wijze achter zijn eigen doelman werkt. Het betekent de verdiende voorsprong voor Unitas en het tweede eigen doelpunt deze wedstrijd. Luttele minuten later vindt Sakis Terzidis met een afgemeten pass over 20 meter Jasper van Dijk, wie op zijn beurt oog in oog met de doelman hopeloos faalt. Later zal hij dit moment wijten aan een kapotte schoen. Het rustsignaal klinkt niet veel later.

In de rust wisselt Jasper van Dijk van schoeisel en deze beslissing legt hem geen windeieren: vlak na rust tekent de Unitas-aanvaller voor zijn eerste doelpunt van het seizoen door een afgemeten voorzet van opnieuw Mitchell van Willigen met links in de rechterbenedenhoek te werken. De marge van twee zou geen moment meer in gevaar komen. Het ontbrak  Hardinxveld aan stootkracht om de hechte defensie uit elkaar te spelen. Bij de enkele steekpasses die wel door de verdediging heen kwamen toonde Dennis Muhlbacher zich bovendien veel sneller dan de trage voorhoede van Hardinxveld. Unitas verzuimde zelf om de voorsprong uit te bouwen doordat men slordig omging met het balbezit of foute keuzes maakte. Niettemin werd de overwinning zonder al te veel moeie over de streep getrokken.

Unitas verkleint het gat met Hardinxveld zodoende tot 2 punten. Omdat directe concurrenten in de degradatiestrijd Peursum en Woudrichem geen punten overhielden aan speelronde 10 kunnen de mannen van Bart van Dijk voorzichtig omhoog gaan kijken. Volgende week vindt de degradatiekraker met de Woercumers plaats op Sportpark Molenvliet.