Unitas JO11-1 laat geen spaan heel van Drechtstreek JO11-2

0 - 10

Unitas JO11-1

Onder 11, JO11-1, 1e klasse 03

2 december 2017 9:45

Unitas JO11-1 heeft de uitwedstrijd bij Drechtstreek JO11-2 gewonnen. Op Sportpark Oostpolder kende de koploper geen problemen met de hekkensluiter: 0-10.
.
Ondanks personele problemen - Boyd redde de eerste helft niet, waardoor Sven het doel verdedigde - nam Unitas het heft in handen. Combinaties werden gezocht en gevonden en de druk op het doel van Drechtstreek nam toe. Na 5 minuten stuurde Dion Bryan weg met een knappe steekbal. Laatstgenoemde bleef koel en schoot de bal uiterst vakkundig in de verre hoek. Tekenend voor de doelpuntenhonger bij JO11-1 is dat de bal direct uit het doel werd gepakt en naar de middenstip werd gerend. De koploper wilde méér: meer aanvallen creëren en meer doelpunten maken.  De sterk spelende Pepijn en Chisom pakten de bal steeds direct af en de ene na de andere heerlijke aanval passeerde de revue. Een prachtige aanval via Dion en Bryan gaf Umut een niet te missen kans (0-2), waarna uitblinker Hugo naar 0-3 soleerde. Met zijn technische bagage, korte draai, durf in zijn acties en geweldige gevoel voor de ruimte om zich heen is hij al weken één van de grote smaakmakers. Ook op die wijze vond hij de weg naar het doel, hoewel hij bij zijn afronding hulp kreeg van de doelman. Even later was het Dion die na een heerlijke actie raak schoot (0-4) en na een steekpass van Bryan ook voor 0-5 tekende.

In de tweede helft was Boyd de vertrouwde doelman en schroefde Unitas de score verder op. Eerst was het Sven die met een heerlijke '360 ºC Zidane- beweging' zich wegdraaide van zijn tegenstander en de bal hard en droog raak schoot (0-6, staat op film), daarna vond hij de verre hoek na een afgeslagen voorzet van Dion (0-7, staat op film) en na een afgemeten steekpass van Dion liep Sven binnen een kwartier naar een hattrick (0-8, staat op film). Uit een goede corner van Bryan vond Sven nogmaals het doel (0-9) en na een assist met het hoofd van Chisom besloot Sven zijn doelpuntenwoede met een vijfklapper en de eindstand op 0-10.

Omdat de scheidsrechter om onduidelijke redenen een 6-3 eindstand voor Drechtstreek heeft doorgegeven zal het nog even wachten zijn voor de stand correct wordt doorgevoerd.