Oefenwedstrijd Unitas Zaterdag bij 2-4 stand gestaakt tegen GSC/ODS

25'
Younes Balhagi (penalty)
31'

13 januari 2018 15:00

Afgelopen zaterdag 13 januari stond er weer eens een wedstrijd op het programma voor de ploeg van Hans Bos. Unitas speelde thuis tegen GSC/ODS uit Dordrecht. Hoe kwamen de Roodbroeken uit de Winterstop?

Snelle grote achterstand
De Roodbroeken waren net uit de warming-up en door slordig balverlies schakelde GSC/ODS snel om en lag de bal al na 3 minuten achter Owen Verduijn; 0-1. Nog maar net van de schrik bekomen en wederom door slecht uitverdedigen was er een overtreding in de 16m1 en kwam de tegenstander in minuut 5 al op 0-2. Unitas reageerde een minuut later met een lage voorzet van Naser el Mousati, maar spits Younes kon net niet bij de bal. In de 14e minuut was daar nog een mogelijkheid voor Fadelme Elonga, maar hij raakte de voorzet bij de 2e paal van Naser el Mousati net op een te hoog punt en schoot over.
Unitas kwam langzaam wat beter in de wedstrijd, maar de gasten lieten de Roodbroeken zien wat effectiviteit betekent, met hun 3 gevaarlijk snelle aanvallers, en prikte de 3e mogelijkheid van vandaag wederom binnen in de 20e minuut.

Aansluiting Roodbroeken
Vijf minuten later waren het de Roodbroeken die via een mooie opgezette aanval door Fadelme Elonga en een combinatie met Ijsbrand van Eldik het net lieten bollen. Het was Younes Balhagi die de voorzet van Fadelme bij de 2e paal keurig inkopte en zo de 1-3 maakte. Unitas ging door en in de 29e minuut was het Naser die pech had en zijn vrije trap op de paal zag belanden. Twee minuten later weer een mogelijkheid voor Unitas, maar Younes kon net bij de voorzet vanaf links van Naser komen. In de 30e minuut maakte Unitas de 2-3, nadat Nabil Adahchour een mooie crossbal gaf op Naser aan  de linkerkant en die werd onrechtmatig gevloerd in de 16m1. Younes mocht zijn 2e van vandaag maken vanaf de stip. Unitas leek langszij te gaan komen maar in de 41e minuut was Owen kansloos op een mooi schot van de gasten en werd het 2-4.

Gestaakt
 De 2e helft duurde niet langer dan een kwartier, want in de 60e minuut besloot de trainer van GSC/ODS van het veld te stappen, na wat tumult, hoewel zijn team daar weinig zin in had. Zo bleef het 2-4 voor de gasten en zocht de ploeg van Hans Bos verbouwereerd de kleedkamer op.