Beste helft van het seizoen is helaas niet voldoende.

7 - 2

Unitas JO9-2

3e klasse 09

12 mei 2018 9:45

Na enkele weken zonder wedstrijd stond vandaag de uitwedstrijd tegen Groot-Ammers op het programma. De JO9-2 selectie is echter voor de rest van het seizoen 25% kleiner geworden. Charity is per direct gestopt en pechvogel Joël zal door een blessure niet meer in actie komen. Gelukkig was het jongere broertje van Fleur bereid om van ons zestal vandaag een zevental te maken.

Al direct in de eerste minuut liet tegenstander Groot-Ammers zien dat het enkele zeer getalenteerde voetballertjes in haar gelederen heeft en dat we vandaag misschien wel de zwaarste tegenstander van de competitie troffen. Maar Unitas was daardoor wel gelijk gewaarschuwd en schakelde gelijk door naar de vijfde versnelling. De eerste kansen waren voor Unitas. Justus zijn schot ging net naast, Joost raakte de lat en Fleur kon bij de tweede paal haar hoofd net niet tegen de bal krijgen .

Maar Unitas was fel en gretig. Achterin vraten uitblinker Flynn en de solide Imran hun tegenstander op, technicus Fleur en sprintkanon Justus joegen box-to-box op de bal en voorin waren invaller Joost en spits Max levensgevaarlijk. Daardoor kon keeper Mats makkelijk zijn doel schoon houden. Vlak voor rust werd Unitas beloond voor de beste helft van het seizoen. Joost onderschepte op het middenveld de bal en soleerde langs 2 tegenstander om vervolgens de keeper kansloos te laten.

Het uitstekende spel konden we helaas de tweede helft niet volhouden. De veldbezetting was niet meer op orde waardoor we de tegenstander te veel ruimte gaven. Deze tegenstander strafte dat genadeloos af. Na de gelijkmaker gaven we op 5 meter van onze eigen goal de tegenstander de bal waardoor die simpel op voorsprong kwam.

Unitas gaf niet op. Het kreeg nog genoeg mooie kansen maar het heilige vuur en goede spel was verdwenen. De tegenstander kon nog 5 keer scoren, terwijl Unitas dat slechts een keer deed via een prachtig 1-2-3-tje tussen Max en Joost.

Het team was zichtbaar teleurgesteld. Na zo’n goede eerste helft met 7-2 verliezen is niet leuk, maar jullie mogen trots zijn hoe jullie je hebben verweerd tegen zo’n effectieve en goede tegenstander.