Unitas JO11-1 strandt in halve finale KNVB-beker na verlies tegen RKTVC JO11-1

Datum

21 mei 2018 10:30

Accommodatie

Onbekend

Een ruime week na de bloedstollende overwinning van Unitas JO11-1 op RKTVC JO11-1 in de competitie heeft RKTVC zich van dit verlies gerevancheerd. Op Sportpark Molenvliet verloren de Roodbroeken verdiend van RKTVC: 0-3.

Daar zag het de eerste 10 minuten niet naar uit. Unitas speelde georganiseerd en ondanks het hete weer zocht het nadrukkelijk naar een doelpunt. Bryan vond ruimte om te schieten en schoot net voorlangs en Hugo kopte even later op de lat. Waar een week eerder deze ballen er wel in gingen en Units na 10 minuten met 2-0 leidde, bleef het nu 0-0. Toch kwam RKTVC er in de beginfase niet aan te pas. De 0-1 kwam dan ook uit de lucht vallen. Na balverlies van Unitas dook de spits van RKTVC plotseling vrij op voor Boyd en bleef hij ijzig kalm: 0-1. Unitas ging op zoek naar de gelijkmaker en werd met enkele vrije trappen gevaarlijk, maar echt enorm uitgespeelde kansen bleven uit. RKTVC kreeg op slag van rust nog een dot van een kans maar de rebound werd naast geschoten.

Na rust wilde Unitas wederom op jacht naar de gelijkmaker. Deze jacht werd na 2 minuten echter pijnlijk gestaakt toen RKTVC de bal achterin oppikte en met een snelle pass in een overtalsituatie voor Boyd kwam. Boyd stond aan de grond genageld toen de bal perfect in de hoek werd geplaatst: 0-2. Dit leek de definitieve nekslag voor Unitas, dat lamgeslagen was. RKTVC liep in deze fase over Unitas heen en kreeg enkele opgelegde kansen op 0-3. Boyd redde meermalen knap, maar had geen antwoord op de zoveelste uitbraak, die bij de tweede paal werd binnen getikt: 0-3. Gek genoeg veerde Unitas na deze treffer weer op. Het tempo ging omhoog en RKTVC werd naar achteren gedwongen. Dion kopte de bal op de paal en even later schoot ook Umut de bal op de paal. Het ontbeerde Unitas dan ook aan geluk om de wedstrijd nog enige spanning te geven en zo bekert RKTVC door en kan Unitas zich focussen op het slot van de competitie.