Bizarre ontknoping in Herwijnen met hoofdrol voor Owen Verduijn brengt Unitas Zaterdag weer in 3e klasse

1 - 1

Unitas 1

3e klasse/4e klasse h

9 juni 2018 14:30

Wat een ontlading volgde er bij de ploeg van Hans Bos na dik 2,5 uur voetbal. De Roodbroeken leken na 86 minuten voetbal de promotie naar de 3e klasse al in de pocket te hebben, nadat topscorer Mike Venderbos gescoord had. Herovina maakte echter in de 90e minuut nog gelijk. Een flinke domper voor de jonge Roodbroeken, maar na een half uur extra verlengen moesten strafschoppen de beslissing brengen. Unitas wist dat het met Owen Verduijn een klasbak als keeper in huis heeft en de jonge keeper maakte dit meer dan waar. Mede door het stoppen van 3 strafschoppen en door zelf zijn strafschop binnen te schieten, werd Owen Verduijn de held van deze jonge ploeg. De ploeg explodeerde van vreugde en kon feest gaan vieren met een terechte promotie naar de 3e klasse. De Roodbroeken, die dit seizoen te maken kregen met een aantal persoonlijke drama's van spelers, is deze prijs dan ook meer dan gegund en wat werd het een mooi en emotioneel feest bij terugkomst op Sportpark Molenvliet. Deze geweldige teamprestatie brengt de ploeg van trainer Hans Bos na 1 seizoen in de 4e klasse alweer terug naar de 3e klasse.

Kansen over en weer
De thuisploeg Herovina trapte af en werd gelijk gevaarlijk na een lange crossbal op de linksbuiten. Hij zette gelijk voor en de aanvoerder kopte de bal via de grond over, waar keeper Owen Verduijn goed bijzat. Unitas was dus gewaarschuwd en de Roodbroeken moesten het hebben van hun voetballend vermogen. Na 8 minuten was daar de eerste mogelijkheid voor de Roodbroeken, nadat Rida Assaban vanaf de linkerkant de bal voorgaf op Tesfalem Tekle Tinsue, maar hij kopte over. Er was op elk gedeelte van het veld veel strijd met pittige duels. In de 14e minuut kreeg Herovina een vrije trap vanaf een meter of 18, maar Owen Verduijn kon redding brengen. In deze fase van de wedstrijd bleef Herovina aandringen op de helft van Unitas en bleef gevaar stichten middels lange ballen en corners. Echt in de problemen kwam Unitas niet en de Roodbroeken begonnen steeds wat gevaarlijker te worden. In de 23e minuut leek de voorsprong te komen, nadat Rida Assaban een ingooi van Tim Mehl terugtikte op Tesfalem Tekle Tinsue. Hij gaf een mooie steekbal op de goed diep weglopende Rudy Schrijver, maar de keeper kwam er ook uit en Rudy had iets te veel tijd nodig om de bal binnen te schieten. Unitas was in deze fase de beste ploeg en in de 34e minuut was er door goed druk zetten door Mike V en Rida Assaban balbezit voor Unitas en kwam de bal aan de rechterkant op IJsbrand van Eldik die de bal met heel veel gevoel voorgaf op Mike V, maar die kopte ook over. 8 minuten later was het dezelfde IJsbrand van Eldik die een schot in huis had, maar de bal werd nog aangetikt door de sluw spelende Mike V, maar de keeper kon deze inzet met een goede reflex nog net keren. Ook een kopbal in de 45e minuut van Martin Bos ging over. Zo bleef het 0-0 tot de rust.

Zinderend slot

Unitas kreeg 4 minuten na rust wederom een mooie kopkans, nadat via een goed getrapte corner van IJsbrand van Eldik de bal op het hoofd kwam van Boaz Helderman. De bal verdween echter wederom over het doel van Herovina. Unitas speelde wat slordig en Herovina was wat sterker, maar kon niet echt gevaarlijk worden. In de 58e minuut kreeg Rudy Schrijver nog een kans, nadat Tesfalem Mike V wegstuurde. Uit de kluts die volgde kwam de bal bij Rudy Schrijver op de 16 meter, maar die schoot, gehinderd door een verdediger, de bal over. Een minuut later was Herovina dichtbij een doelpunt, maar een schot ging naast. In de 86e minuut leken de Roodbroeken de overwinning te pakken, nadat IJsbrand van Eldik de bal prachtig met de wreef voorgaf op Mike V, die cool bleef en de bal binnen tikte. De ontlading was groot en Unitas moest nog 4 minuten volhouden. Herovina bracht direct voorin lengte en Unitas kreeg in de 90e minuut het deksel op de neus, nadat een vrije trap werd doorgekopt en er een voorzet gegeven kon worden en bij de 2e paal de gelijkmaker binnen werd gekopt.

Verhitte verlenging

Beide ploegen moesten zich op gaan maken voor de verlenging en Herovina leek de morele winnar te gaan worden. Het werd een ware slijtageslag en beide ploegen kregen nog wat mogelijkheden. Unitas via de ingebrachte Younes Balhagi, maar die kapte de bal waar hij achteraf beter direct kon schieten. Ook de ingebrachte Enes Zencirkiran had een mooie dribbel in huis 6 minuten voor tijd, maar zijn schot kon nog gekeerd worden. Unitas kreeg het in de slotminuten nog zwaar nadat Martin Bos zijn 2e gele kaart pakte en met rood “vroegtijdig” (na 2 uur voetbal) kon vertrekken. Beide ploegen werden niet meer gevaarlijk en zo moesten pingels de beslissing brengen.

Jonge held

Unitas kwam in de serie snel op een 2-0 voorsprong nadat keeper Owen Verduijn 2 strafschoppen pakte. Mike V en Younes Balhagi scoorden wel. De buit leek binnen, maar de Roodbroeken mistten zelf ook 2 keer en zo stond het weer gelijk. Owen Verduijn nam zelf de 4e pingel en scoorde. Herovina scoorde ook en Unitas miste. Herovina op matchpoint, maar onze topper Owen Verduijn deed zijn bijnaam eer aan en bleef cool en bracht op heerlijke wijze redding op de beslissende pingel en zo stond het alsnog gelijk. Tesfalom scoorde wel voor de Roodbroeken en Herovina schoot de laatste pingel hoog over. Unitas was gepromoveerd met een hoofdrol voor keeper Owen Verduijn en ging feest vieren. Wat een emotionele dag en wat een geweldige prestatie van deze jonge ploeg en jonge trainer, tesamen met de staf.