Thijs Mik (schot)
49'

Groep 1 02

8 september 2018 8:30

Vandaag mochten onze kleine Cupfighters hun 2e bekerwedstrijd spelen in Den Bosch tegen FC Engelen. Het team was compleet met vandaag als coach Wychert die het team vandaag begeleidde. Onze Roodbroekkies waren voltallig met Ivan, Pavlos, Kasper, Joost, Liam, Lars als veldspelers en Thijs mocht in de 1e helft als keeper fungeren. Uiteraard, na de diep trieste gebeurtenis van vorige week in het jeugdvoetbal, met de helm op.

Ruime voorsprong
De Roodbroekies begonnen hemels, net als vorige week en kwam net op voorsprong door een mooie goal van Pavlov. 8 minuten later was het al 0-2 door een hard schot van Liam. De thuisclub drong ook aan op de helft van Unitas, maar het lukte de verdediging en keeper Thijs om nog geen tegendoelpunten te incasseren. Unitas ging vrolijk door met scoren en 5 minuten voor rust was het Ivan die de 0-3 aantekende. De ruststand werd bepaald door Liam en zo werd het 0-4. De buit leek al binnen.

Spannende bekerstrijd
In de 2e helft was het Liam die nu de helm ging dragen en de warme handschoenen aan deed. FC Engelen kwam snel terug in de wedstrijd en zo werd het 1-4. Kasper leek de hoop in de harten van de supporters, staf en spelers van FC Engelen aan flarden te schieten door de Roodbroekies weer een marge van 4 te geven en de 1-5 binnen te schieten. Dat een wedstrijd pas gewonnen is als de spelleider voor het eind fluit, daar kwamen de Roodbroekies vandaag wel achter. FC Engelen gaf zich, net als in de wedstrijd van vorige week tegen GJS (insight information) nog niet gewonnen en kwam tot 2-5 terug. 4 minuten later werd het 3-5, maar onze dappere Roodbroekies scoorden via Thijs toch weer de 3-6. Er blijkt echter veel talent in de familie van Gordon te zitten, want zijn neefje maakte de anschluss met de 4-6. Het werd zelfs nog spannend in de laatste 5 minuten want beide ploegen wisten nog 1x te scoren en zo trokken onze Roodbroekies de wedstrijd wederom naar zich toe en won het met 5-7, door wederom een doelpunt van Kasper.

Boys, van harte gefeliciteerd en hoewel we allemaal weten dat het resultaat maar bijzaak is, is het wel fijn om loon naar werken te krijgen en door deze mooie teamgeest, onder de vandaag inspirerende leiding van Wychert, beloond zien te krijgen door deze mooie overwinning. Tot volgende week.