... (schot)
52'

Groep 1 00

8 september 2018 9:45

Voor de eerste wedstrijd van het seizoen waren we welkom bij Groot-Ammers. Het weer was heerlijk de aanvangstijd aangenaam en het gras was netjes gemaaid.

Unitas begon met Flint op de goal, Max,Fleur en Imran als verdedigers en Joel en Valeri als de voorste mannen en Hidde was de eerste reserve.

Vanaf het fluitsignaal gingen de mannen van Groot-Ammers er direct vol tegen aan en stond Unitas gelijk onder druk. In de 2 de minuut wist Unitas onder de druk uit te voetballen en krijg Max een Schot kans, welke helaas naast de goal gemikt werd. In de 4de minuut was er een levensgevaarlijke uitbraak van de gele mannen die een vrije man wisten te vinden op 5 meter van de Unitas Goal, Flint verkleinde goed zijn doel en de spits schoot gelukkig ook naast. Even later moest Flint wederom aan de bak eerste met een redding op een afstandsschot en even later door het wegstompen van een voorzet. Valeri, onze diepe spits had het moeilijk met de grote mannen uit Groot-Ammers. In de 10de minuut stapte onze laatste man Immy mooi in en onderschepte de bal en deed even mee aan de aanval, maar helaas werd de bal onderschept en vond men wederom een vrije man die alleen voor Flint kwam. Ditmaal maakte de tegenpartij de kans goed af en scoorde het eerste doelpunt. Unitas moest een beetje scherper worden en de bal sneller naar voren verplaatsen. We kregen vervolgens een schot van Fleur en Joel, maar deze pogingen werden beide geweerd. In de 14de minuut combineerde Unitas wel raak, via via kwam de bal bij Hidde, deze ontdeed zich met een mooie schijnbeweging van zijn man en vond Valeri voor de Goal die hem mooi in kon tikken, 1:1!

Dit succes smaakte naar meer en het vertrouwen werd zichtbaar groter. In de 19de minuut was het weer raak. Hidde schoot op goal maar de keeper stond in de weg, maar de rebound was voor Valeri die de bal attent en slim voorbij de keeper schoot, 1:2. De wedstrijd ging in deze fase behoorlijk heen en weer. Flint deed zijn werk in de goal en zowel op de linker als de rechterflank werden door Max en Fleur mooie passeeracties tentoongesteld. We gingen de kleedkamer in met 1:2.

In de tweede helft kwam Unitas nog beter voor de dag. In de 2de minuut was er een mooie actie van Max die tussen 2 Groot-Ammenaren door soleerde en vond met een pass Hidde die met een  diagonaal schot de keeper verraste, 1-3. Kort daarna nam Joel de indribbel halverwege het veld, Groot-Ammers stond even te slapen en Joel maakte hier gebruik van om na een korte dribbel van 30 cm een gericht afstandsschot de 1-4 te maken. We hadden de wedstrijd in grip.

Toch was er een kentering die begon met een hard schot van Groot-Ammers die op de handen van onze laatste man kwam en we kregen een penalty tegen. Deze werd nog wel overgeschoten maar de volgende 5 minuten was Unitas even de weg kwijt en het werd 2:4, 3:4 en 4:4.

In de 13de  minuut pakte Unitas de draad weer op, Max rukte weer op en passeerde een man en sneed door de verdediging en vond een geheel vrije Immy, de 4:5 kwam eraan, maar helaas had de keeper een wereld redding en bleef het 4:4. Uiteindelijk maakte Groot-Ammers de 5:4 in de 19 de minuut.

In de 23 minuut was er vanachter uit een uitgooi van Flint op Max, na een kapbeweging bereikte hij Joel, die mooi voorzette op Hidde die de bal inkopte, mooie goal en een lekker 5:5. Hidde had de smaak te pakken en schoot 1 minuut later op de paal. Weer een minuut later, de 25 ste was het Max die goed stoorde en de bal onderschepte en de 5-6 wist te maken. We stonden weer voor en de officiële speeltijd was over, maar er waren wat blessures geweest dus we moesten afwachten hoe de scheids zijn stopwatch had ingedrukt. Groot-Ammers vond een vrije man en in het schot werd Flint hinderlijk gehinderd en vloog de bal er alsnog in, de 6-6 was een feit.

De punten deling betekent voor Groot-Ammers het einde van het bekertoernooi, Unitas heeft het nog volledig in eigen hand. Bij winst volgende week in eigenhuis tegen Drechtstreek bekeren we gewoon door. Met het thuisvoordeel en het thuispubliek als 7de man  gaat dat natuurlijk lukken.